Üniversiteliler meslek kurslarında

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Ocak 2008 23:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'in Tire İlçesi'nde Mesleki Eğitim Merkezi'nde üniversite mezunu 3 genç ile lise mezunu 50'ye yakın genç eğitim görüyor.

Tire Mesleki Eğitim Merkezi'nde 2007-2008 öğretim yılında toplam 788 öğrenci eğitim alırken, çeşitli üniversitelerin farklı programlarından mezun oldukları halde işsiz kalan Metin Bayraktar, Ayfer Görcek ve Volkan Abur da kalfalık ve ustalık belgesi almak için yeniden öğrenci oldu. Niğde Üniversitesi Isıtma Soğutma Bölümü mezunu 30 yaşındaki Metin Bayraktar, merkezin kuyumculuk programında eğitimini sürdürürken, ?Üniversiteye giderken iyi bir eğitim ve meslek hayali kurdum. Seçtiğim bölüm bu açıdan önemliydi. Ama mezun olduktan sonra hayal kırıklığı yaşadım. Üniversite diplomasının gerçek hayatta çok da önemli olmadığını mezuniyetten sonra anladım. Bu konuda fabrikalara yaptığım iş başvurularım sonuçsuz kaldı. Şu anda Tire'de Burgaz Sarrafiye'de üç buçuk yıldır çalışıyorum. Mesleki Eğitim Merkezi'nde de kalfalık belgemi, ardından ustalık belgemi alacağım. Bu eğitim ve meslekle hayata tutundum? dedi.

Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksekokulu Deri Giyim Bölümü mezunu 24 yaşındaki Ayfer Görcek de bir meslek ve toplumda yer edinmek için üniversite eğitimi aldığını, ancak iş bulamadığını anlattı. Görcek, ?Hem iş yok, hem de sınırlı iş olanakları için çok sayıda insan başvuruyor. Yaşadığım büyük bir hayal kırıklığından sonra küçük yaşlardan itibaren ilgimi çeken kuaförlük mesleğine yöneldim. Şimdi iki yıldır Kuaför Afife Salonu'nda çalışıyorum. Önce kalfalık, sonra da ustalık belgemi alıp kendi işyerimi açacağım? diye konuştu.

Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu Fidan Yetiştiriciliği Bölümü mezunu 25 yaşındaki Volkan Abur, hiç ilgisini çekmeyen bir alanda yüksek öğrenim gördüğünü anlattı, ?Mezuniyetten sonra hazır konfeksiyon ve giyim üzerine çalışmaya başladım. Kendi işyerimi açmak için Mesleki Eğitim Merkezi'nden giyim ve giyim aksesuarları bölümünde eğitim alıyorum. Ustalık belgesini aldıktan sonra yeni bir hayata başlayacağım? diye konuştu.

Gençlerin artık, kısa yoldan iş garantisiyle meslek sahibi olmak istediklerini anlatan Tire Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Levent Ertekin, öğrencilerin merkezde ilgi duydukları dallarda 1.5 yıl eğitim alıp kalfalık belgesi edindiğini, dileyenlerin eğitimlerini sürdürüp ustalık belgesi aldığını anlattı. Ertekin, ?Üniversite, düz ve meslek lisesi mezunu gençlerimiz istedikleri alanda iş bulmakta zorlanıyorlar. İçinde bulunduğumuz öğretim döneminde toplam 788 öğrencimiz içinde üç üniversite mezunu, 50'ye yakın da düz ve meslek lisesi mezunu öğrencimiz var. Okulumuz yaptığı başarılı çalışmalarla Türkiye çapında ismini duyurarak gençlerimizi geleceğe hazırlıyor. Çocuklarımız aileleri tarafından mesleki eğitme bir an önce yönlendirilmeli. Böylece yılları yılları boşa geçmemiş olur? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber