4/C mağdurları BBP ile görüştü

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ocak 2008 23:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Yalçın Topçu, Türkiye Özelleştirme Mağdurları Komisyonu Başkanı İsmail Hakkı Doğan ve 81 ilden gelen 4/C mağdurlarını parti genel merkezinde kabul etti. BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, şehir dışında olduğundan toplantıya katılamadı.

Sayıları 13 bin 800'ü bulan 4/C mağdurlarının aynı zamanda geçindirmekle yükümlü oldukları aileleri göz önüne alındığında bu sayının katlandığına dikkat çeken Topçu, geçim sıkıntısı yüzünden 2'si üniversite öğrencisi olmak üzere 9 intihar olayının yaşandığını ve bu acıların son bulmasını istedi. Topçu, "Türkiye'de özelleştirmeler yapılırken; bu kurumlarda çalışanlar, başta Milli Eğitim, Adalet ve Sağlık bakanlıklarına 657/4C maddesine göre yerleştirildi. Eğitimli şef, ustabaşı konumundaki çalışanların birçoğu, okullara hademe, kamu kurumlarına hizmetli yapıldı. Daha önce statüleri olan bu insanlar, şimdi ne işçi ne de memur. Hastalanma hakları dahi yok" dedi.

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu'nun 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/C maddesine eklenmek üzere bir kanun teklifi hazırladığını anımsattı. Kanun teklifiyle ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüklerini anlatan Topçu, 4/C'lileri 4/B statüsüne getirme sözü aldıklarını, fakat herhangi bir gelişme olmadığını kaydetti. 4/C mağdurlarının hukuk dışına çıkmadıklarını vurgulayan Topçu, tüm siyasi partileri mağduriyetlerin çözülmesi yolunda adım atmaya çağırdı. Türkiye Özelleştirme Mağdurları Komisyonu Başkanı İsmail Hakkı Doğan ise, 4/C mağdurları için BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu'nun verdiği kanun teklifini hatırlattı. Yazıcıoğlu'nun bu haklı davalarında kendilerine sahip çıktığı için teşekkür eden Doğan, Yazıcıoğlu'na minnet ve şükran duygularını sunmak üzere 81 ilden geldiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber