Kayseri'ye Abdullah Gül üniversitesi kuruluyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Ocak 2008 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kayseri'ye Erciyes Üniversitesi'n-den sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ismini taşıyacak ikinci bir devlet üniversitesi kuruluyor. Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalara başladı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, Mimarsinan beldesinde üniversite için 4 milyon metrekarelik arazi tahsis etti. Arazi planı belediye meclisinden geçti. 25 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılacağı özel bir toplantı gerçekleştirilecek. Üniversitenin bütün binaları Kayserili hayırsever işadamları tarafından yaptırılacak. Üniversiteye 2009'da öğrenci alınabilecek. Başkan Özhaseki, Cumhurbaşkanı'nı ziyaret ettiklerini ve onay aldıklarını söyledi. Erciyes Üniversitesi Rektörü Cengiz Utaş da, Abdullah Gül ismiyle üniversitenin daha hızlı şekilde gelişeceğine dikkat çekti.

Kayseri'de Abdullah Gül üniversitesi'nin kurulması için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kılcı, Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ahmet Hasyüncü ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş ile bazı belde belediyeleri ve sivil toplum kuruluşları ortak çalışıyor. İsmini taşıyacak üniversite konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ikna eden hemşehrileri, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le de görüşerek üniversite için hazırlıkların yapılmasını istedi. Projenin hayata geçirilmesiyle devlet üniversitelerinin sayısı 86'ya çıkacak. Abdullah Gül, Atatürk'ten sonra İsmet İnönü, Celal Bayar ve Süleyman Demirel'le üniversiteye ismi verilen dördüncü cumhurbaşkanı olacak.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'nin potansiyel olarak ikinci bir devlet üniversitesini kaldıracağını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızı Kayseri heyeti olarak ziyaret ettiğimizde konuyu ilettik. O da Milli Eğitim Bakanı'mızla görüştü, rektörümüzden bilgi aldı ve ikinci üniversitenin açılabileceğini söyledi. Biz de hayırseverlerimiz, işadamlarımız, bütün siyasî partilerimiz ortak kanaat olarak bu üniversitenin Abdullah Gül ismini taşıması konusunda uzlaştık." dedi. Üniversite için 25 Ocak'ta hayırseverler zirvesi yapacaklarını ve bu toplantıya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılacağını kaydeden Özhaseki, şöyle konuştu: "Kayserili hayırseverler Erciyes Üniversitesi için son 10 yılda 80 milyon dolar bağışta bulundu. Aynı ilginin yeni kurulacak üniversite için de olacağını düşünüyoruz." Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş da Kayseri'nin gerek nüfus gerekse sanayi altyapısıyla ikinci üniversiteyi rahatlıkla taşıyacağını ifade ediyor. Akademik altyapı için Erciyes Üniversitesi'nin destek olabileceğini anlatan Prof. Dr. Cengiz Utaş, yeni kurulacak üniversitede fen-edebiyat, iktisat, işletme, mühendislik ve tıp fakültesi kurulabileceğini belirtiyor. Rektör Utaş, Abdullah Gül ismiyle üniversitenin daha hızlı bir şekilde gelişeceğini ifade ediyor. Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak da Kayseri'ye kurulacak ikinci üniversiteye işadamlarının destek vereceğini belirtiyor.

Tuncer Çetinkaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber