Google'da birincilik vaad edenlere sakın kanmayın!

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Ocak 2008 11:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Aramalarda ilk sırada çıkma garantisi veren sitelere Google'dan tepki var. Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent Hiçsönmez, "Birincilik vaad eden sitelere itibar etmeyin. Bu zaten Google'ın ana felsefesine aykırı" dedi

MELİH BAYRAM DEDE İSTANBUL

Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent Hiçsönmez, Google'da yapılan aramalarda ilk sırada çıkma garantisi veren sitelere itibar edilmemesini istedi. Hiçsönmez, "Sitenizi aramalarda ilk sıralarda göstereceğiz vaadiyele faaliyet gösteren kişi ya da kurumlarla ilgimiz yok. Bu zaten Google'ın ana felsefesine aykırı" dedi. Hiçsönmez, aramalarda sağlıklı bir sonuç alınabilmesi için, SEO olarak ifade edilen (Arama Motoru Optimizasyonu) sistemiyle, sitelerin arama motorlarına sağlıklı bilgi vermesini sağlayıcı düzenlemeler yapılabileceğini hatırlattı.

YEREL DİLLERE ÇEVİRİ

Yaklaşık 3 ay önce Google Türkiye Ülke Müdürlüğü görevine atanan Bülent Hiçsönmez, ilk kez basın karşısına çıktı. Google'ı temel olarak hizmetlerin yerel dillere hızlı bir şekilde çevrilmesine odaklandığını belirten Hiçsönmez, "Google Türkiye ofisi olarak, geçtiğimiz dönemde Apps adlı doküman yönetimi, Analytics adlı site ölçümleme servisi ve iGoogle adlı kullanıcıların kendi açılış sayfalarını oluşturacağı hizmeti Türkçe'ye çevrildi" dedi.

GOOGLE TEKLİF BEKLİYOR

Hiçsönmez, "İstanbul.com, Maçkolik.com gibi sitelerle işbirliği yaptık. Google'ın bir çok hizmeti, bu siteler üzerinden kullanıcılara sunuluyor. 2008'de yerel işbirlikleri hızla artacak" dedi. İşbirliği yapmak için, şirketlerin teklif beklememesi gerektiğini belirten Hiçsönmez, "Google Türkiye ile işbirliği yapmak isteyen tüm kişi ya da kurumların tekliflerine açığız" şeklinde konuştu. 2008 hedeflerine değinen Hiçsönmez, "Bu yıl Google sertifikasyon hizmeti Türkiye'de de başlayacak. Reklam hizmeti vermek için, Google'den alınan 'sertifikalı çözüm ortağı' belgesi veriliyor? dedi.

Başka yatımcılar gelecek

Toplantıda yabancı şirketlerin 2007'de hızlı bir şekilde şirket ve site satınalmalarında bulunduğunun hatırlatılması üzerine Bülent Hiçsönmez, "2008'de de bu satınalmaların hızla artacağına inanıyorum. Başka yatırımcılar da gelecek. Bu anlamda pozitifiz" dedi. Türkiye'de internet reklamcılığı alanında hızlı bir büyüme yaşandığını ifade eden Hiçsönmez, sözlerine şunları ekledi: ?Hedefimiz, Türkiye'de internet reklamcılığının gelişmesini sağlamak ve reklamverenlerin de internet mecrasında en iyi şekilde yararlanabileceği bir ortam oluşturmak."

Türk şirketlerine yabancı ilgisi artıyor

Yabancı şirketler, internet pazarının büyümesiyle Türkiye'de satın almalara başladı. ABD'li Tiger Global, Mynet'le birlikte Yonja.com'un yüzde 50'sini satın alırken, ABD'li açık artırma sitesi Ebay.com, Gittigidiyor.com'un azınlık ortağı olmuştu. Yabancı şirketler genellikle internette ziyaret edilebilirlik sırasını belirleyen Alexa'da ilk 100'e giren siteleri satın alıyor. Bu arada Avrupalı yatırımcılar Yemeksitesi.com ve Çember.net'i satın almak için devrede.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber