Su sayaçlarınızı korumaya alın! Arıza için ALO(185)'i arayın!

Haber Giriş : 15 Ocak 2008 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞKENT'TE SON BİR HAFTA İÇERİSİNDE SU ARIZA İHBARI SAYISI 2500'Ü GEÇTİ

-Arızaların artarak devam ettiğini ve vatandaşların su sayaçlarını korumaya almaları gerektiğini kaydeden yetkililer, her türlü arızanın ALO(185) hattına bildirilmesi konusunda vatandaşları uyardı.

Başkent'te yaşanan aşırı soğuklar su sayaçlarını vuruyor. ASKİ yetkilileri, aşırı soğuklar nedeniyle son bir haftada içerisinde kendilerine 2 bin 500'ün üzerinde su arıza ihbarı geldiğini belirterek, sayının artarak devam ettiğini bildirdiler. Vatandaşları su sayaçlarını ve su abone hatlarını korumaya almaları konusunda uyaran yetkililer, yaşanan soğukların su sayaçlarının donarak hasar görmesine neden olacağını belirterek, donan sayaçlara sıcak su veya ateşle müdahale edilmemesi gerektiğinin altını çizdiler.

Başkent'te normal zamanlarda haftalık periyotlarda 1000-1300 arasında su arıza ihbarı aldıklarını, ancak bu rakamın son bir hafta içerisinde 2500'ün üzerinde artarak devam ettiğini kaydeden yetkiler, ?Vatandaşlarımızın soğuk gün ve gecelerde mağdur olmamaları için su sayaçlarını ve su abone hatlarını korumaya almaları, meydana gelen her türlü arızlarını ALO ASKİ (185) hattına bildirmeleri hususunda uyarıda bulunmak istiyoruz? diye belirttiler.

Su sayaçlarının bulunduğu yerin hava cereyanına karşı korunması amacıyla açık bölümlerin kapatılmasını, kırık camların yenilenmesi gerektiğini kaydederek, şunları söylediler:

?Sayaçlar ve açıkta kalan su boruları, cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalıdır. Sayaç yeri temiz, aydınlık ve rüzgar almayacak şekilde düzenlenmelidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber