Danıştay saldırısında karar duruşması

Haber Giriş : 15 Ocak 2008 10:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

-Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davada karar açıklanacak. 26 Ocak tarihinde yapılacak olan duruşmada sanıklar ve vekilleri son savunmalarını yaptıktan sonra Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi kararını verecek.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay 2. Dairesi üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davada kararını verecek. 26 Ocak günü yapılacak olan duruşmada sanıklar ve vekilleri son savunmalarını yapacak.

Önceki duruşmalarda esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı, saldırının faili Alparslan Arslan ile diğer sanıklar Osman Yıldırım, İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu'nun, ?anayasal düzeni cebren ortadan kaldırmak için silahlı örgüt kurmak ve yönetmek? suçundan 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmalarını talep etmişti.

Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci, sanıklar Arslan, Yıldırım, Irşi, Sağır ve Timuroğlu'nun Cumhuriyet Gazetesi'ne yaptıkları bombalama eylemini değerlendirerek, ?kamu kurumlarında başörtüsü kullanılmayacağına ilişkin kararı nedeniyle bir daha aynı veya benzer konularda kararlar vermelerine engel olmak amacıyla? Danıştay 2. Dairesi Başkan ve üyelerine silahlı saldırıda bulunmak konusunda eylem ve fikir birliği yaptıklarını belirtmişti.

-ARSLAN'A 4'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET-

Savcı Demirci, sanık Alparslan Arslan'ın, ?Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya, yerine başka bir düzen getirmeye fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek, bu amaçla örgüt kurmak ve yönetmek? ve ?Danıştay 2. Dairesi Başkanı Mustafa Yücel Özbilgin'i yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek ve daire üyelerini yaptıkları kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs etmek? suçlarından 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Demirci, Arslan'ın ayrıca, ?Cumhuriyet Gazetesi'nin 3 defa bombalanması eylemlerinde kullanılan el bombalarını muhafaza etmek, kişilerde korku, kaygı veya panik yaratacak tarzda patlayıcı madde kullanmak ve azmettirmek?, ?kamu malına zarar vermek? ve ?ruhsatsız silah bulundurmak? suçlarından da 3'er kez cezalandırılmasını talep ederek, toplam 21 yıldan 72 yıla kadar hapse mahkum olmasını talep etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber