İki okul, iki dayak!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Ocak 2008 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kadıköy ve Şişli'de okuyan iki öğrencinin öğretmenlerinden dayak yediği iddia edildi. Veliler öğretmenlerden şikayetçi oldu

GÖKHAN KARAKAŞ HALUK ATALAY İstanbul

Kadıköy ve Şişli'de iki okulda çocuklarının öğretmenlerinden dayak yediğini iddia eden iki veli şikâyetçi oldu. İlk olay Kadıköy Fikirtepe'deki Hüseyin Ayaz İlköğretim Okulu'nda cuma günü meydana geldi. İddiaya göre, öğretmen H.E., başka bir öğrenciyle kavga ettiğini gördüğü O.Ö.'ye tokat ve kafa attı. Suratı morarmış bir şekilde eve gelen O.'yu karşısında gören baba M.Ö., Kadıköy Savcılığı'na başvurdu. M.Ö., "Bunu yapan öğretmen mi, boksör mü?" dedi. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğretmenin iddia edildiği gibi öğrencilere herhangi bir müdahalesi olmadığını, savcılıktan gelen yazının seyrine göre idari soruşturma açılabileceğini belirtti.

Okul yöneticileri olayı doğruladı

İkinci olay ise Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nde önceki gün yaşandı. İddiaya göre, öğrenci B.T., ders sırasında sıra arkadaşı K.D.'nin "Saat kaç?" sorusuna, cep telefonuna bakarak cevap verdi. Bunun üzerine öğretmen M.K., sıradan kaldırıp boğazına sarıldığı B.T.'yi yumruklamaya başladı. Yere yığılan B.T.'yi öğretmen bu kez tekmelemeye başladı. B.T., arkadaşları tarafından Müdür Yardımcısı'nın odasına götürüldü. Şişli'de hastaneye götürülen B.T.'nin annesi N.T., Emniyet'e giderek öğretmenden şikâyetçi oldu. Şişli Endüstri Meslek Lisesi yöneticileri de olayı doğrulayarak, öğretmen M.K.'nin rapor alarak dün okula gelmediğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber