Öğrenciler bulaşıkhanede...

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 18 Ocak 2008 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir'de bir lisenin yemekhanesinde yeterli personel olmayınca, idare bazı öğrencileri bedava öğle yemeği karşılığında bulaşık ve temizlik elemanı yaptı.

İzmir'in Bornova ilçesinde bulunan Seyit Şanlı Endüstri Meslek Lisesi'nin yemekhanesinde yeterli personel olmadığı için bazı öğrencilere 1.25 YTL olan öğle yemeğini ücretsiz olarak yemeleri karşılığında, bulaşıkçılık ve temizlikçilik yaptırılıyor.

ÖNCE İŞ SONRA DERS

Okul kıyafetlerinin üzerine önlük giyip ellerine de eldiven takan öğrenciler, masaları silip yerleri paspaslıyor. Gençler, yıkanan bulaşıkları bezle kuruladıktan sonra da derslerine dönüyor. Uygulamayı savunan ve 30-40 öğrencinin dönüşümlü olarak çalıştığını öne süren Okul Müdürü Mehmet Toptaş, öğrencilerin temizlik yaparak ve bulaşık yıkayarak sorumluluk duygularının geliştiğini söyledi. Okul Aile Birliği Başkanı ise öğrencilerin maddi güçlerinin yetersiz olduğunu, bu nedenle velilerden de destek göremediklerini iddia ederek, "Bu iş için birilerini işe alırsak yemek ücreti 2 YTL'ye çıkar. O zaman da kimse yemez" dedi.

Nihal AŞKIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber