Sibirya soğukları, Doğuyu esir aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2008 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Sibirya soğukları etkisini sürdürüyor.Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 30, Erzurum'da 28, Kars'ta 27, Iğdır'da 20 ve Erzincan'da 17 derece olarak ölçüldü. Kar kalınlıklarının ise Kars'ta 20, Ardahan'da 16, Erzurum'da 6, Erzincan'da 3 ve Iğdır'da 2 santimetre olduğu bildirildi. Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki bir hafta boyunca bölgede yağış beklenmediğini ifade ettiler.

Sürücüleri yollardaki buzlanma ve sise karşı uyaran yetkililer, özellikle sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğünü kaydettiler.

Bu arada, Bingöl'de 18 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

-Kartal donmuş halde bulundu-

Gece hava sıcaklılığın sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü Ardahan'daki Kaptanpaşa Mahallesi Hamam Sokak'ta vatandaşlar donmuş halde bir kartal buldu.

Ardahan Çevre ve Orman Müdürü Faruk Köksoy, aşırı soğuklar karşısında zayıf, yaşlı ve güçsüz yaban hayvanlarının ölümlerinin normal olduğunu belirtti.

Yaban hayatın korunması için doğaya yem bırakma çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Köksoy, ''Yaban hayatı için doğaya 150 kilogram yem bıraktık. Kış mevsimi boyunca bir ton yem bırakmayı planlıyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber