AKP'den MHP'ye ?dostluk grubu' jesti

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 19 Ocak 2008 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Veli TOPRAK

Ünİversİtelerdekİ başörtüsü yasağını kaldırmak için Anayasa değişikliği konusunda uzlaşma arayan AKP, bu konuda destek vereceğini açıklayan MHP'ye jest yaptı. TBMM'nin parlamentolar arası kurduğu dostluk gruplarından üçünün başkanlığı MHP'ye verildi. AKP, dostluk grup başkanlıklarının tamamını AKP'li vekillerden seçmek istiyordu. Ancak Mısır, Suriye ve Litvanya Dostluk Grupları Başkanlığı, MHP'li vekillere bırakıldı. Bunun ilk adımı da Perşembe günü atıldı ve AKP'li vekiller Suriye Dostluk Grubu'na MHP'li Mehmet Şandır'ı seçtiler.

CHP ve DTP'ye yok

AKP, daha önce bu dostluk grubuna Ankara Milletvekili Faruk Koca'yı seçmeyi planlamıştı. Ancak hem Şandır'ın isteği hem de AKP yönetiminin olumlu bakması üzerine MHP'li bir vekilin başkan seçilmesi sağlandı. AKP, CHP ve DTP'ye başkanlık vermedi.

Dostluk Grubu, iki ülke parlamentoları arasında köprü görevi üstleniyor. Başkanlar yurtdışı gezilere katılmanın yanı sıra, o ülkenin Devlet Başkanı, Cumhurbaşkanı veya Başbakanı Türkiye'yi ziyaret ettiğinde kritik görüşmelere katılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber