Doğu'da Sibirya soğukları etkili oluyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2008 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sibirya'dan gelen soğuk hava akımı Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini sürdürüyor. Bölge genelinde en soğuk gece sıfırın altında 30 derece ile Ardahan'da yaşanırken, Bingöl'de 18 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Yetkililer, gece ölçülen en düşük sıcaklıkların sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 30, Erzurum ve Kars'ta 27, Erzincan'da 17 ve Iğdır'da 21 derece olduğunu belirtti.

Gün içinde beklenen hava sıcaklıklarının ise yine sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 10, Ardahan'da 14, Kars'ta 9, Iğdır'da 4 ve Erzincan'da 3 derece olduğunu bildirildi.

İl merkezlerindeki kar kalınlıklarının ise Kars'ta 20, Ardahan'da 16, Erzurum'da 6, Erzincan'da 3 ve Iğdır'da 2 santimetre ölçüldüğü kaydedildi.

Salıya kadar kar yağışı beklenmiyor

Bölge genelinde gündüz saatlerinde sis, gece ise don ve buzlanmanın yaşandığını dile getiren yetkililer, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Yetkililer, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde olduğunu ve salı gününe kadar kar yağışı beklenmediğini belirtti.

Bölgede soğuk hava nedeniyle vatandaşların birtakım sıkıntılar yaşıyor. Özellikle dizel araçları olanların soğuk nedeniyle araçlarını çalıştırmakta güçlük çektiği gözlendi. Bölge genelinde vatandaşların soğuk nedeniyle buz tutan cadde ve sokaklarda yürümekte güçlük çektiği görüldü.

Kayseri'de hava sıcaklığının geceleri eksi 26 dereceyi aşması sonucu çok sayıda su sayacının donarak patladığı bildirildi.


Yurdun kuzeydoğusu ile batı kesimleri zamanla parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğusu, Kars ve Ardahan çevreleri yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Yağışlar hafif olmak üzere kıyılarda yağmur, Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinde kar şeklinde olacak. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde yoğun olmak üzere sis görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun kuzeydoğu kesimlerinde güney yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu (İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek) 0

İstanbul: Parçalı az bulutlu 12

İzmir: Parçalı az bulutlu 15

Adana: Az bulutlu 16

Antalya: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 16

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 9

Trabzon: Parçalı bulutlu 8

Erzurum: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu (İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde sis görülecek) -10

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek) 8

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber