CHP'de olaylı kongre

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Ocak 2008 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAZİANTEP, (DHA).

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gaziantep merkez Şahinbey İlçe Kongresi'nde partili iki grup arasında arbede çıktı. Çevik kuvvet polisinin müdahale ettiği olaylarda, çok sayıda demir çubuk ve sopa ele geçti, 2 kişi gözaltına alındı.

Bir düğün salonunda yapılan ve 400 delegenin oy kullandığı genel kurulun divan başkanlığını CHP eski İstanbul Milletvekili İsmet Atalay yaptı. CHP İl Başkanı Hasan Öztürkmen kongre öncesi salona girmek isteyen bir partili gruba, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) kararı gereği delegelerin dışında kimsenin alınmayacağını söyledi. Bunun üzerine, CHP Genel Merkezi tarafından görevden alındığı için 13 gün açlık grevi yapan eski Şahinbey İlçe Başkanı Deniz Kurdoğlu, İl Başkanı'na, ?Her şeye rağmen size karanfil veriyorum'' diyerek elindeki karanfili uzattı. Ancak Öztürkmen, elinin tersiyle karanfili itti. Bunun üzerine iki grup arasında kongre salonunun giriş kapısının önünde arbede yaşandı. Arbede esnasında, itiş kakışmalar ve bağrışmalar meydana geldi.

Tartışmanın büyümesi üzerine olaya çevik kuvvet müdahale etti. Partilileri sakinleştirmeye çalışan polis ve grup arasında da kısa süreli arbede yaşandı. Tartışanların üzerleri arandığında, çok sayıda demir boru ve sopa ele geçti. Bunun üzerine bir polis müdürü, partililere, ?Burası savaş yeri değil. Ne bu sopalarla gelmişsiniz'' diye çıkıştı. Olaylara karışan 2 kişi gözaltına alındı. Olayların sakinleşmesi üzerine yapılan seçimde, genel merkezin desteklediği adayı Abdullah Yılmaz ile görevden alınan Deniz Kurdoğlu'nun desteklediği İbrahim Kaçar ve Ahmet Daş için 400 delege oy kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber