Öğretmenlerden 'ıslıklı' tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2008 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau'nun Türkiye'de öğretmen maaşlarının OECD standartlarına göre yüksek kaldığını belirterek "düzeltilmesini" istemesine ıslık çalarak tepki gösterdi.

Aksaray metro istasyonu önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, taşıdıkları pankartlar ve sloganlarla protesto gösterisinde bulundu. Grup adına basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, özellikle son yıllarda Türkiye'nin borç yükünün giderek arttığını belirterek, "Türk Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak uzun süredir uygulanan IMF ve Dünya Bankası destekli politikaların Türkiye'yi bir batağa sürüklediğini görmekteyiz. Sıcak paraya ve yüksek faizle borçlanmaya dayanan bu politikalar, Dünya Bankası'nın istediği projelere finansman sağlamasıyla desteklenmektedir. Dünya Bankası, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde finansman sağladığı birçok projeye karşılık ülkemizde öğretmenlerin başarısız olduğunu söyleme cüreti göstermiştir. Bu projelerden kimler ne kadar faydalanmış, bu projelerin kapsamı nedir? Bunlara cevap verilmeli. Ülkemizde ücretler yüksek olsa bile bizim işimize karışmak Dünya Bankası'nın haddine midir? İnsanın en temel hakkı yaşama hakkıdır.

Eğitim çalışanlarının yüzde 37'si ortalama 4-5 kişiden oluşan ailelerini evlerine giren tek maaşla geçindirmek durumundadır. Ellerine geçen ücret sefalet düzeyindedir" dedi.

Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Zachau'nun öğretmen maaşları hakkında yaptığı açıklamaların eğitim camiasında hayal kırıklığına neden olduğunu söyleyen Bostan, "Öğretmenlerin 3 kuruşluk maaşına göz diken Dünya Bankası, maaşların düşürülmesi yönünde uyarıda bulunmuştur. Çalışan ve üreten toplum kesimleriyle öğretmen camiası milli gelirden hak ettiğini maalesef alamamaktadır. Dünya Bankası'nın, IMF'nin ülkemizin gerçeklerini bilmeden uyarılarda bulunmasını içimize sindiremiyoruz" diye konuştu.

Grup, öğretmen maaşlarının yüksek olduğu yönündeki açıklamaları ıslıkla protesto etti. Güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylem, basın açıklamasının ardından olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber