MEB, Kitap parası bulamayan öğrenciyi okula kaydetmedi

Haber Giriş : 18 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dağlarda okutacak çocuk arayan Millî Eğitim, 500 milyon lira kitap parası bulamayan öğrenciyi, kazandığı okula kaydetmedi

Çorum Gazipaşa İlk Öğretim Okulu'nu iyi bir dereceyle bitiren ve LGS sınavlarını kazanarak Rize Çayeli Barbaros Denizcilik Meslek Lisesi'ne girmeğe hak kazanan Emrah Aksoy, kitap bedeli olan 500 milyon lirayı veremediği için okula kayıt yaptırmadı.

LGS sınavına girerek yüksek bir puan aldıktan sonra Rize Çayeli Barbaros Denizcilik Meslek Lisesi'ni kazanan Emrah Aksoy, okula kayıt olmak için Rize'ye gitti. Kayıt işlemlerine başlayan öğrenci, yurt bedeli olarak 350 milyon lirayı alarak kaydını yaptırmaya çalıştı. Okul idaresi tarafından talep edilen 500 milyon lira kitap parasını ödeyemeyen Emrah Aksoy'a Paran yoksa senin kayıtlarını yapamayız diyerek kayıt işlemlerini yapmadılar.

Okuma hevesi ile Rize'ye giden ancak kitap parasını ödeyememesi nedeniyle çok istediği okula bir türlü yazılamayan Emrah Aksoy, çâresizlik içerisinde Çorum'a dönerek kendisine yardım edecek bir hayırsever beklemeğe başladı.

Öğrenciler arasında ücretsiz ve okuma özgürlüğünün bulunduğunu belirten Emrah Aksoy, kitap parası yok diye kayıdının yapılmamasının anayasal suç olduğunu belirterek, hakkının yendiğini ifade etti. Fakir olması nedeniyle hiçbir şey yapamadığını belirten Emrah Aksoy, "Biz de bu vatanın evlâdıyız. Türkiye'de paran yoksa okuyamazsın anlayışı var. Ben okumak istiyorum ancak param yok ben de bu şekilde cahilliğe teşvik ediliyorum" şeklinde konuştu

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber