Dünyada şehit ismi taşıyan tek ilçe

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2008 21:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, dünyada şehit ismi taşıyan tek ilçe olduklarını ve bununla gurur duyduklarını söyledi.

İlçenin ismine yakışır bir belediyecilik yapmak için 4 yıldır gece gündüz çalıştıklarını belirten Özkarslı, "Atalarımız canlarını feda ederek bu vatana hizmet ettiler. Bizlerde onlardan aldığımız bu emaneti en güzel şekilde korumalı ve güzelleştirmeliyiz." dedi.

Şehitkamil'in 21 Ocak 1923 yılında şehit edilmesi dolayısıyla bir açıklama yapan Özkarslı, dünyada şehit adını taşıyan tek ilçe olduklarını söyledi.

Gaziantep'in bugünlere tarihi kahramanlıklarla dolu bir mücadele ile geldiğini belirten Özkarslı, "Türk halkı geçmişteki kahramanlık timsallerinden güç alarak, ülkesini, ilini ve ilçesini, beldesini daha ilerilere götürmek için çalışıyor. Şehitkamil Belediyesi'ndeki ekibimiz de bu ruhla çalışmaktadır. Antep harbi deyince, aklımıza gelenlerden birisi küçük Kamil'dir. Kamil, Şıhcan'da şehit edildi. Bizde, Şehitkamil Belediyesi olarak, bu ilk şehidimizin adına layık olmak için, gece gündüz çalışıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber