21 Ocak 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 21 Ocak 2008 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulur, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da toplanıyor. (Saat:11.00)

-SUDAN CUMHURBAŞKANI EL BEŞİR ANKARA'DA

-Sudan Cumhurbaşkanı Ömer Ahmet El Beşir, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geliyor.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuk Cumhurbaşkanını Çankaya Köşkü'nde karşılayacak. Gül ve El Beşir bir süre baş başa görüştükten sonra heyetler arası görüşmelere geçilecek. (Saat:14.00/14.15/14.45)

-Gül ve El Beşir ortak basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:15.45)

-Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir, TBMM Başkanı Köksal Toptan ile Meclis'te bir araya gelecek. (Saat:16.10)

-Başbakan Erdoğan, El Beşir'i Camlı Köşk'te ziyaret edecek. (Saat:18.30)

-Cumhurbaşkanı Gül, Sudan Cumhurbaşkanı El Beşir onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek. Yemeğe, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Erdoğan da katılacak. (Saat:19.30)

-TBMM BAŞKANI TOPTAN'DAN BASIN TOPLANTISI

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM İçtüzüğünde yapılması düşünülen değişiklikler konusunda basın toplantısı yapacak. (Saat:10.30)

-SHP'DEN TÜRK-İŞ'E ZİYARET

-SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve bazı parti yöneticileri, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu'yu ziyaret edecek. (Saat:11.00)

-KAMU GÖREVLİLERİ ETİK KURULU, YOLSUZLUĞUN ÖNLENMESİ İÇİN TOPLANIYOR

-Kamu Görevlileri Etik Kurulu, ?Yolsuzluğun Önlenmesi İçin Etik Projesi? çalışma toplantısı düzenliyor. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı da toplantıda konuşma yapacak. (Saat:09.30)

-2007 NÜFUS SAYISI AÇIKLANIYOR

-Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın katılacağı basın toplantısında, TÜİK tarafından kurulup Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredilen Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nden elde edilen verilerle, 2007 yılı itibariyle Türkiye geneli, il, ilçe ve bucak nüfusları açıklanacak. (Saat:10.00)

-GAZETECİLER YIPRANMA HAKLARI İÇİN EYLEMDE

-Çağdaş Gazeteciler Derneği, gazetecilerin yıpranma haklarını ortadan kaldıran ve emekliliklerini olumsuz etkileyen Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nı Ankara'da protesto ediyor. (Saat:12.30)

-KORYÜREK TOPRAĞA VERİLİYOR

-Önceki gün geçirdiği trafik kazası sonucu yaşama veda eden gazeteci Cüneyt Koryürek'in cenazesi Teşvikiye Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

-CHP'Lİ ÖYMEN'DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A TÜRBAN ÇIKIŞI: ?SEN DİN PROFESÖRÜ MÜSÜN? BIRAK İLAHİYATÇILAR TARTIŞSIN?

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Başbakan Erdoğan'ın türban konusundaki açıklamalarına sert çıktı. Türkiye'nin 1908 koşullarına götürülmek istendiğini savunan Öymen, Başbakan Erdoğan'ın, ?seçilmiş bir padişah? gibi hareket ettiğini söyledi. Öymen, ?1908 öncesine götürmek istiyor ülkeyi. Padişah mutlak hakim kanun dinlemiyor. Bu o görüştür oraya gidiştir. Dünya meselelerine yaklaşımı budur. Benim dediğim olacak diyor. Seçilmiş bir padişah gibi görüyor kendini? dedi.

-Başbakan Erdoğan'ın türbanın ?siyasi simge? olduğu yolundaki açıklamalarını eleştiren Öymen, ?Başbakan Erdoğan'a şunu sormak lazım. Siz din profesörü müsünüz? Bu konuda konuşuyorsunuz. Sizin ortaokuldayken bir dini eğitim almanız, sizi Türklerin en ünlü din uzmanı yapar mı? Bırakın bunu İlahiyatçılar tartışsın. İlahiyatçılar içinde öyle diyen var böyle diyen var. Bırakın bunu onlar tartışsın? diye konuştu.

-DSP YEREL SEÇİMLERE TEK BAŞINA KATILACAK

-DSP, 2009 yerel seçimlerine ilişkin çalışmalarına hız verdi. Ankara'da 3 haftadır il başkanlarıyla yapılan toplantılar sonucunda, partinin yerel yönetim stratejisini belirledi. DSP yönetimi, yerel yönetimlere tek başına katılacak. DSP Genel Sekreteri Masum Türker, ?Biz çalışmalarımıza başladık. Önümüzdeki günlerde bu konuda eğitim çalışmalarını başlatacağız? dedi.

-MALİYE BAKANI UNAKITAN:?KAYITDIŞI EKONOMİYLE MÜCADELEDE HER GEÇEN SENE HIZLA BAŞARILI OLUNDU?

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vergi kayıp ve kaçağıyla ekonomide kayıtdışılığın önlenmesi amacıyla yoğun vergi denetimlerini sürdürdüklerini ve daha etkin mücadele için gelir idaresinin yeniden yapılandırıldığını belirtti. Unakıtan, kayıtdışı ekonomi ile mücadelede her geçen sene artan hızla başarılı olunduğunu kaydetti.

-KURAKLIĞIN HÜKÜMETE FATURASI 264.5 MİLYON YTL

-2007 yılı içinde kuraklıktan zarar gören 545 bin çiftçiye toplam 264.5 milyon YTL ödeme yapıldı. Su tasarrufu sağlamak amacıyla yaşama geçirilen damla sulama ve yağmurlama projesi kapsamında 8 bin 210 çiftçiye faizini hükümetin karşılayacağı 112 milyon YTL kredi verildi.

-KADINLAR ?YIPRANMA? PAYI İSTİYOR

-Çeşitli kadın kurum ve kuruluşlarının oluşturduğu Kadınlar İçin Sosyal Haklar Platformu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) yasa tasarısına eleştiri getirerek, evlere hapsolmamak, daha çok ezilmemek ve sömürülmemek için sosyal güvenlikte kadınlara ?özel önlem? istedi.

-Kadınlar için yeraltında çalışanlar gibi ?cinsiyete dayalı yıpranma payı?, ?her çalışılan yıl için 180 gün fiili hizmet zammı? isteyen Platformun talepleri arasında, 15 yılda emeklilik, 10 kişiden fazla işçi çalıştıran işyerlerinde çalışanların en az yüzde 40'ının kadın olma zorunluluğu getirilmesi de yer alıyor.

-14 MİLYON ÖĞRENCİ CUMA GÜNÜ KARNE ALIYOR

-2007-2008 eğitim-öğretim yılında ilk dönem bu Cuma bitiyor. İlköğretim ve ortaöğretimde okuyan 14 milyon öğrenci ilk dönem karnelerini Cuma günü alacak. Yaklaşık 14 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmenin 11 Şubat 2008 tarihine kadar sürecek olan yarıyıl tatili de başlıyor.

-TURİZM EĞİTİMCİLERİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

-Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlıyken 2006 yılında çıkarılan bir kanunla Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlanan Turizm Eğitim Merkezleri (TUREM), sorunlarına çözüm arıyor. Görev tanımlaması bekleyen eğitici ve öğretmenler, ellerinden alınan hakların da kendilerine yeniden verilmesini istiyor.

-HAKİME, ?DURUŞMA YAPMADAN BOŞAMA KARARI VERDİ'İDDİASI

-Bursa 3. Asliye Hukuk Hakimi olarak görev yaptığı sırada duruşma yapmaksızın boşanma kararı verdiği, iş sahiplerine hoş olmayan muamelelerde bulunduğu ve çıkar karşılığı noter defterlerinin tasdikini yaptığı iddia edilen hakim hakkında dava açıldı.

-İSRAİL İLE TERÖRE KARŞI ?İSTİHBARAT PAYLAŞIMI? ARTIRILACAK

-İsrail Savunma Bakanı Barak, Şubat ayında Türkiye'yi ziyaret edecek. Görüşmelerde terörle mücadelede ?istihbarat paylaşımı? konusu da ele alınacak.

-GÜZELLİK MERKEZLERİNDEKİ TIBBİ UYGULAMAYA YASAK GELİYOR

?Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkındaki Yönetmelik Taslağı? güzellik merkezlerine ilişkin yeni düzenlemeler getiriyor. Buna göre; mevcut güzellik ve estetik amaçlı özel sağlık kuruluşlarında, her ne suretle olursa olsun tıbbi uygulamaların yapılması yasaklanıyor. Botoks ve lazerle tedavi gibi uygulamalar taslak halindeki yönetmeliğe göre güzellik merkezlerinde uygulanamayacak. Bundan böyle güzellik ve estetik amaçlı uygulamalar sadece mevcut hastaneler ya da yönetmelik kapsamındaki sağlık kuruluşlarında yapılabilecek.

-?SENDEN ÖNCE ANADOLU? SERİSİNE 6 EĞLENCELİ KİTAP DAHA EKLENİYOR

-Çocuklara Anadolu uygarlıklarını kitaplarla eğlendirerek öğretmeyi amaçlayan ?Senden Önce Anadolu? Eğitim Projesi'nin ikinci aşaması için çalışmalar başladı. Anadolu Medeniyetleri Müzesi tarafından başlatılan projenin ilk aşamasında hazırlanan 10 kitaba, Anadolu'da Helenistik Dönem, Anadolu'da Roma Dönemi, Bizanslılar, Selçuklular, Osmanlılar, Cumhuriyet Dönemi ve Atatürk adlarını taşıyan 6 kitap daha eklenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber