Yazıcıoğlu: Ülkeyi de Yargıtay yönetsin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2008 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, başörtüsü tartışmalarıyla ilgili, "Eğer kanunları Yargıtay çıkaracaksa buyursunlar ülkeyi de yönetsinler. Yok eğer görevleri yürütme ve yasamanın çıkarmış olduğu kanunları uygulamaksa herkes görevini yapmalı" dedi.

Yazıcıoğlu, BBP Şarkışla İlçe Teşkilatının 1. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, başörtüsünün siyasi bir simge olmadığını vurguladı.

"Başörtüsü kadınlarımızın daha rahat, daha huzurlu ve dini bir vecibe olduğu için taktıkları bir tülbenttir, bez parçasıdır" diyen Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Bunu niçin bu kadar abartırlar bilmiyorum, bu bir tercih meselesidir.

Buna kimse karışamaz, bu tamamen inançtan kaynaklanan bir meseledir. Eğer kanunları Yargıtay çıkaracaksa buyursunlar ülkeyi de yönetsinler. Yok eğer görevleri yürütme ve yasamanın çıkarmış oldukları kanunları uygulamaksa herkes görevini yapmalı, kimse kimsenin görevine karışmamalı, öyle aba altından sopa çıkarmamalıdır." Yazıcıoğlu, MHP'nin Anayasa'nın 10'uncu maddesindeki değişiklik konusundaki önerisini ve başörtüsü konusunda attığı adımı da olumlu bulduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber