İlk kez zirvedeki polis müdürü özel sektöre geçti

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 22 Ocak 2008 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Havacılık Daire Başkanı THY'ye geçti

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi'nde görevli pilotlar, sunulan cazip teklifler sebebiyle bir bir özel sektöre geçiyor.

Emniyet Havacılık Daire Başkanı Mustafa Çetinçay da bu kervana katılarak Türk Hava Yolları'na (THY) transfer oldu. Çetinçay, Emniyet Havacılık Daire Başkanlığı'nı yapan Mehmet Çeliker'in geçen yıl kanser sebebiyle hayatını kaybetmesinin ardından bu göreve atanmıştı. Mustafa Çetinçay'ın THY'ye geçmesi, Emniyet camiasında büyük yankı uyandırdı. Çünkü Emniyet'te ilk kez mesleğin zirvesine kadar yükselmiş bir polis müdürü bu görevinden ayrılıp özel sektöre geçti. Polislerin özel sektörü tercih etmesinde, sunulan imkânlar önemli rol oynuyor. Polis teşkilatında en yüksek maaşı pilotlar alıyor.

İçişleri Bakanlığı, pilotlarını özel sektöre kaptırmamak amacıyla geçtiğimiz yıllarda uçuş tazminatlarını yükseltmişti. Havacılık Daire Başkanı, 2 bin 500 YTL daire başkanlığı maaşı ile yaklaşık bin 500 YTL de uçuş tazminatı alıyor. THY'ye transfer olan Çetinçay'ın bu ücretin yaklaşık 4 katı daha fazla ücret alacağı belirtiliyor. 2007'de terfi ederek Havacılık Daire Başkanlığı'na atanan eğitici pilot Mustafa Çetinçay'ın da istifa etmesiyle Emniyet'in hava filosu kan kaybetti. İstifa, emeklilik ve şehit olmalar yüzünden filodaki pilot sayısı 50'den 38'e düştü. Emniyet'in hava filosundan ayrılmalar 2004 yılında başladı. Pilot emniyet amiri Adnan Şahin, pilot müdürler Ersin Erdal, Atilla Ustaoğlu, Yılmaz Özgentürk, İbrahim Sevim, Erhan Gök, Serdar Özdemir ilk ayrılan pilotlar olmuştu. Emekli olup havayolu şirketlerine transfer olan Ersin Erdal ile Atilla Ustaoğlu, başbakanların bindiği VIP dizaynlı Skorsky'yi kullanmıştı. Sedat Güneç, Ankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber