Üniversitelerarası kurul toplanıyor

Haber Giriş : 22 Ocak 2008 10:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Perşembe günü Ankara Üniversitesi'nde toplanıyor. Kurul, YÖK üyeliği için bir isim seçerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunacak.

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Perşembe günü Ankara Üniversitesi'nde toplanıyor. Kurul, YÖK üyeliği için bir isim belirleyerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunacak.

Perşembe günü Ankara Üniversitesi'nde Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın başkanlığında toplanacak olan ÜAK, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) boş bulunan beş koltuğundan birisi için isim belirleyecek. Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü için YÖK üyeliğinden istifa eden Prof. Dr Ethem Tolga'nın yerine gelecek kişi ÜAK tarafından belirlenecek.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın ise ÜAK'ya katılıp katılmayacağı netlik kazanmazken, üniversite çevreleri Özcan'ın ÜAK'de yerini alacağı konusunda hem fikir. ÜAK'de üniversite rektörlerinin yanı sıra ÜAK temsilcileri de hazır bulunacak.

ÜAK, 12 Aralık 2007'de Prof Dr. Erdoğan Teziç ile birlikte toplandığı son Kurul'da görev süresi 18 aralık 2007'de dolan Anayasa Profesörü Nemci Yüzbaşıoğlu'yu 91 oyla yeniden YÖK üyeliğine seçerek Cumhurbaşkanı Gül'e göndermişti. (ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber