50 bin belediye işçisi zam bekliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2008 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye-İş Sendikası, aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu 10 büyükşehir belediyesinde üyeleri adına toplu sözleşme görüşmesi yürütecek. Sendika, yılın ilk 3 ayında toplam 452 belediyede yaklaşık 50 bin üyesi adına toplu sözleşme masasına oturacak.

Belediye-İş Sendikası, yetkili olduğu çok sayıdaki belediyede toplu sözleşmelerini yenileyecek. Bunlar arasında 10 büyükşehir belediyesi öne çıkıyor. Sendika, yetkili olduğu Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Kocaeli, Mersin ve Samsun büyükşehir belediyelerinde işveren temsilcileri ile toplu sözleşme görüşmeleri yapacak.

Ankara'da büyükşehir belediyesinin yanı sıra ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü'nde toplam 5 bin 134 işçinin toplu sözleşmesi yenilenecek. İstanbul'da büyükşehir belediyesi ile Şişli, Gaziosmanpaşa, Bakırköy, Zeytinburnu, Maltepe, Ümraniye, Üsküdar ve Bayrampaşa belediyelerinde toplam 9 bin 117 işçi adına toplu iş sözleşmesi görüşmesi yapılacak. İzmir'de de büyükşehir belediyesinin yanı sıra ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüğü ile Balçova, Gaziemir, Güzelbahçe, Konak, Karşıyaka, Narlıdere ve Bornova belediyelerinde toplam 5 bin işçinin toplu sözleşmeleri yenilenecek.

Sendika, yılın ilk 3 ayında toplam 452 belediyede 49 bin 692 işçi adına toplu sözleşme masasına oturacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber