İstanbul'da büyük operasyon: Emekli Tümgeneral Küçük'ün de aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2008 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Veli Küçük ve Avukat Kemal Kerinçsiz'in de aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Emekli Tümgeneral Veli Küçük, Avukat Kemal Kerinçsiz, Akşam Gazetesi Yazarı Güler Kömürcü ve Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'un da aralarında bulunduğu 21 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. Şahısların emniyetteki sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Daha önce 13 kişinin tutuklandığı Ümraniye'deki elbombalarıyla ilgili olarak yürütülen soruşturmanın kapsamı genişliyor? Emekli Tümgeneral Veli Küçük, Avukat Kemal Kerinçsiz, Akşam Gazetesi Yazarı Güler Kömürcü ve Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'un da aralarında bulunduğu 21 kişi sabah saatlerinde terörle mücadele ekiplerince gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Emekli Tümgeneral Veli Küçük, Avukat Kemal Kerinçsiz, Akşam Gazetesi Yazarı Güler Kömürcü ve Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'un da aralarında bulunduğu şahısları, İstanbul genelindeki 40 ayrı adrese gece saat 03.00 sıralarında eşzamanlı operasyon düzenleyerek gözaltına aldığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları devam eden şahısların yaklaşık 40 kişi olduğu belirtilirken, emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre bu sayının 60'a yükselebileceği ifade edildi.

GECEKONDUDAN CEPHANELİK ÇIKMIŞTI

Ümraniye'de geçtiğimiz yıl bir gecekonduya düzenlenen operasyonda18'i MKE yapımı, 7'si DM41 NATO standardı ve 2'si de Alman yapımı olan 27 el bombası ele geçirilmişti. Operasyonla ilgili olarak eski astsubay Oktay Yıldırım, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, işadamı Kuddisi Okkır ve yazar Ergun Poyraz'ın da aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklanmıştı.

DİNK'İ TELEFONLA TEHDİT ETTİ İDDİASI

Azerbaycan ve Ermenistan'a yönelik kontrgerilla örgütlenmesine de adı karışan Küçük, emekli olduktan sonra Kızılelma koalisyonunun içinde yer aldı. Hrant Dink'in 301'den yargılanmasının baş aktörlerinden olan Hukukçular Birliği Başkanı Kemal Kerinçsiz ile defalarca aynı karede yer aldı. Dink'in avukatları Veli Küçük'ün, duruşmalarını izlediği Dink'i telefonla tehdit ettiğini açıkladı.

DANIŞTAY SALDIRGANIYLA AYNI KAREDE

Veli Küçük'ün, Danıştay saldırısında tetiği çeken Avukat Alparslan Arslan'la çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Bu fotoğrafın montaj olduğunu söyleyen Veli Küçük'ün, Muzaffer Tekin'le yan yana çekilmiş fotoğrafları da ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber