23 Ocak 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 23 Ocak 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YUNANİSTAN BAŞBAKANI KARAMANLİS ANKARA'DA

-Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, üç günlük resmi ziyaret için Ankaya'ya geliyor. Karamanlis, 1959'dan bu yana Türkiye'ye gelen ilk Yunanistan Başbakanı olacak.

-Karamanlis, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlık Merkez Bina'da resmi törenle karşılayacak. İki başbakan, baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:16.15/17.45)

-Başbakan Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Karamanlis onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda akşam yemeği verecek. (Saat:19.30)

-Karamanlis, yarın da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecek ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la bir araya gelecek.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN TESK YÖNETİM KURULU TOPLANTISINDA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nun yönetim kurulu toplantısına katılacak. Toplantıda, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da hazır bulunacak. (Saat:11.00)

-TERÖRLE MÜCADELE YÜKSEK KURULU TOPLANIYOR

-Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina'da toplanıyor. (Saat:14.00)

-2007 BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ AÇIKLANIYOR

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, makro ekonomik gelişmeler ve 2007yılı bütçe uygulama sonuçları ile ilgili kahvaltılı basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:09.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nambiya Cumhuriyeti'nin Türkiye'ye akredite Berlin Büyükelçisi Peret Hitjitevi Katjavivi, Kotdivuar Cumhuriyeti'nin Türkiye'ye akredite Tel Aviv Büyükelçisi Kessie Raymond Kaudou, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ve Kerkük Vlayeti Meclis Üyesi Ali Mehdi'yi Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:12.00/14.30/15.30/16.00)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, gaz ve gaz fişeği atabilen silahlarda yeni düzenleme yapılmasına ilişkin yasa tasarısı görüşülecek. (Saat:14.00)

-MECLİS'TE KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-Meclis Adalet Komisyonu'nda, ?Türk Ticaret Kanunu Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Kanun Tasarısı? ele alınacak. (Saat:10.30)

-Meclis Dilekçe Komisyonu, 22. Dönemden kalan ancak Genel Kurul gündemine inmeyen raporlarını görüşecek. (Saat:10.30)

-TBMM İçişleri Komisyonu'nda, Telsiz Kanunu Tasarısı görüşülecek. (Saat:13.00)

-CHP'DE AŞURE GÜNÜ

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP'nin geleneksel olarak düzenlediği aşure törenine katılacak. Parti genel merkezinde gerçekleştirilecek törene, .pek çok Alevi dernek ve vakıf yöneticisinin de katılması bekleniyor. (Saat:12.00)

-DSP LİDERİ SEZER'İN BASIN TOPLANTISI

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Meclis'te düzenleyeceği basın toplantısında son siyasi gelişmeleri değerlendirecek. (Saat:11.30)

-KÜLTÜR BAKANI GÜNAY İSTANBUL'DA

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin 2008 Frankfurt Kitap Fuarı'nda "konuk ülke" seçilmesine ilişkin düzenlenen basın toplantısına katılacak. (10.30)

-UĞUR MUMCU YARIN ANILIYOR

-Gazeteci-yazar Uğur Mumcu yarın, bombalı suikast sonucu öldürülüşünün 15. yıldönümünde anılacak. ?15. Adalet ve Kalkınma Haftası? adıyla düzenlenen anma etkinlikleri, Mumcu'nun adını taşıyan Batıkent'teki anıta çelenk konulmasıyla başlayacak.

-ATO'DAN BAKAN AYDIN'A ZİYARET

-ATO Başkanı Nurettin Özdebir, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ı Başbakanlık'ta ziyaret edecek. (Saat:14.00)

-İSO, 2008'İN İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPIYOR

-İstanbul Sanayi Odası 2008 yılı ilk Meclis toplantısı İSO Odakule Meclis Salonu'nda yapılacak. Toplantının ana gündem maddesi ?Küresel Gelişmeler Işığında ,Üretim, İhracat,İstihdam ve Büyümenin Sürdürülebilirliğinin Değerlendirilmesi? olacak. İSO Meclis toplantısına, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Mortan da konuk olarak katılacak ve ana gündem maddesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunacak. (Saat:15.00)

-TÜBİTAK'TAN "7. ÇERÇEVE PROGRAMI" KONFERANSI

-TÜBİTAK ve AB Komisyonu işbirliğiyle ?7. Çerçeve Programı (7.ÇP) Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konferansı? düzenleniyor. (Saat:09.00)

-ALTIN MADENCİLERİ GAZETECİLERLE BULUŞUYOR

-Altın Madencileri Derneği, kamuoyunda altın arama ve üretim faaliyetlerin ilişkin iddialara cevap vermek üzere sohbet toplantısı düzenliyor. Toplantıya, Dernek Başkanı Ümit Akdur ve Genel Koordinatör Dr. Muhterem Köse'nin yanı sıra Yönetim Kurulu üyeleri de katılacak.(Saat:09.00)

-AKP, KADINLAR GÜNÜ İÇİN KOLLARI ERKEN SIVADI: DÜNYA SİYASETİNE YÖN VEREN KADINLAR ANKARA'DA TOPLANACAK

-AKP'li kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için kolları şimdiden sıvadı. Kadınlar Günü nedeniyle dünya siyasetinde etkin ve başarılı 100 kadına davet gönderilirken bu isimler arasında Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis ve ABD eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright gibi siyasetçiler de bulunuyor. AKP Kadın Kolları'nın 8 Mart'a ilişkin davetine henüz İsveç, Suriye, Almanya, Belçika ve Bosna Hersek'ten 7 kadın siyasetçi olumlu yanıt verdi.

-CHP'DE KONGRE NİSAN'A SARKABİLİR

-CHP'nin Mart ayında yapılması planlanan 32'nci Olağan Kurultayı'nın kongrelere dönük bazı itirazların yargı sürecinin sonuçlanmaması nedeniyle Nisan ayına sarkabileceği bildirildi. Muhaliflerin, ?yargı sürecini ağırdan almakla? suçladığı yönetim ise şu ana kadar alınan kongre sonuçlarından memnun.

-DSP'Lİ AĞIRBAŞ: "HÜKÜMET KADINLARIN ÇALIŞMA HAKKINI ELİNDEN ALMAYA ÇALIŞIYOR"

-DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, Hükümet'in istihdam paketinde yer alan düzenleme ile kadınların çalışma hakkını elinden almaya çalıştığını savundu. 2003'ten bu yana 52 bin 400 kadının işsiz kaldığını ifade eden Ağırbaş, ?Sigortasız, sendikasız, sosyal haksız, iş güvencesiz, düşük ücretlerle çalışan kadınlarımızın çalışma şartları iyileştirilmesi gerekirken, AKP'nin kadınların çalışma hakkını elinden almaya çalışması kabul edilemez? dedi.

-UZMANLAR, KÜRESEL KRİZİN SOKAĞA NASIL YANSIYACAĞINI TARTIŞIYOR

-Bu hafta başında ABD ekonomisindeki resesyon (durgunluk) endişeleri ve Asya-Avrupa piyasalarından gelen olumsuz haberler, tüm dünyada olduğu gibi İMKB'de de şok düşüşler yaşanmasına neden oldu. Dünya piyasaları önümüzdeki günleri tedirgin bakışlarla izlemeyi sürdüredursun, yüksek cari açık sorunu ile mücadele eden Türkiye'de, krizin etkilerinin sokaktaki vatandaşın cebine nasıl yansıyacağı merak konusu olmaya devam ediyor. ANKA'ya konuşan uzmanlar, ABD ekonomisinin resesyona girdiğinin artık kesinleştiğine vurgu yaparken, ?Küresel kriz sokağa şimdilik yansımayacak? görüşünü dile getiriyor.

-FİNANS ENSTİTÜSÜ DİREKTÖRÜ ERTEM: ?ABD MAKAS DEĞİŞTİRİYOR, FED FAİZLERİ YÜZDE 2'YE KADAR DÜŞÜREBİLİR?

-Finans Enstitüsü Direktörü ve İ.Ü İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Cemil Ertem, ?Şimdi FED faizleri yüzde 2' lere kadar düşürecek. Birçok fiyat, başta petrol olmak üzere gerçek değerine yaklaşacak. YTL de bu süreçte gerçek değerini bulacak. Geçen Ekim ayından beri yüzde 20 değer yitiren Nasdaq daha da inecek. Asya borsalarındaki düşüş de sürecek? dedi.

-Ertem, mali piyasalarda yaşanan krizin arkasında, karşılıksız dolar ve yüksek askeri harcamalar politikası izleyen ABD Başkanı George Bush ve ekibinin ?gidici? olarak görülmesinin de etkisi olduğunu savundu. Ertem, ?ABD çok kesin olarak makas değiştiriyor. Bush ve ekibi artık kesin gidici olarak görülüyor. Gelen demokratlar çok farklı bir politika izleyecekler? diye konuştu.

-Krizin Türkiye ekonomisine etkilerini de değerlendiren Erten, YTL'de ani ve keskin bir değer kaybı beklenmemesi gerektiğini söyledi. Ertem, ?Avrupa ekonomileri krize iyi yanıt veremezse Türkiye gibi cari açıkla nefes alan ve özel sektörün borçlu olduğu ekonomiler de önümüzdeki günlerde el değiştirmeler ve ciddi sıkıntılar yaşanabilir. Nakit girişi sürekliliği olmayan ve kısa vadeli borçları olan firmaları güç günler bekliyor? öngörüsünde bulundu.

-"EŞLERİ AYIRAN" MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA DAVA

-Türk Eğitim-Sen, "eşleri ayıran yönetmelik" olarak bilinen ?Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu'ndaki Başvuru Yapamayacak Öğretmenler? başlıklı maddeyi kaldırmayan Milli Eğitim Bakanlığı'na dava açtı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e yazı göndererek uygulamaya son verilmesini isteyen Türk Eğitim-Sen, uygulamaya devam edilmesi nedeniyle dava kararı aldı.

-TÜRKİYE'DE 4 BİNİN ÜZERİNDE TALASEMİ HASTASI VAR

-Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Yeşim Aydınok, Türkiye'de bir milyon 400 bin taşıyıcı ve dört binin üzerinde Talasemi hastası bulunduğunu belirterek, ?Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, dünyada yaklaşık 266 milyon taşıyıcı var ve her yıl yaklaşık 300 bin hasta çocuk doğuyor? dedi.

-ADT TURNEYE ÇIKIYOR

-Ankara Devlet Tiyatrosu (ADT) Şubat ayı turneleri kapsamında Zonguldak, Gaziantep, Bolu ve İstanbul'da tiyatroseverlerle buluşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber