YİBO'da şüpheli öğrenci ölümü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2008 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'un Karaçoban ilçesindeki yatılı bölge ilköğretim okulunda bir öğrenci, yatağında ölü bulundu.

Arkadaşları tarafından kahvaltıya çağrılmak istenen Karaçoban İMKB Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) 7. sınıfta okuyan Kaya İşçimen'in (12), yatağında öldüğü belirlendi.

Karaçoban Kaymakamı Suat Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İşçimen'in cesedinin Karaçoban Devlet Hastanesinde bulunduğunu söyledi.

Şu ana kadar öğrencinin herhangi bir sağlık problemi olduğu bilgisinin kendilerine ulaşmadığını belirten Demirci, şu bilgileri verdi:

''Öğrencimizin ölüm nedeni yapılacak otopsi sonucunda belli olacak. Eğer ölüm nedeni burada anlaşılamazsa İşçimen'in cesedi Trabzon'daki Adli Tıp Kurumuna sevk edilecek. Öğrencimizin herhangi bir rahatsızlığının olmadığı konusunda herkes hemfikir. Öğrencimiz gece yatağına sağlıklı bir şekilde yatıyor, ancak sabaha karşı öldüğü bilgisi okul yönetimine ulaşıyor''

-OKUL MÜDÜRÜ AKSOY-

Okul Müdürü Nazım Aksoy ise İşçimen'in gece yatmadan önce arkadaşlarıyla birlikte oynadığını ve durumunun gayet iyi olduğunu belirtti. Aksoy, ''Öğrencimiz sabah arkadaşları tarafından kahvaltıya çağrılırken öldüğü fark ediliyor. Durumun öğretmen arkadaşlarımıza bildirilmesi üzerine, öğrencimiz hemen hastaneye kaldırılıyor'' dedi.

Olayda, okul yönetiminin bir ihmalinin bulunmadığını belirten Aksoy, ''Çok üzgünüz. Acımız çok büyük. Her öğrencimiz bizim için çok kıymetli. Olayda bir ihmalimizin olduğu düşünülemez bile'' diye konuştu.

-AİLENİN İHMAL ŞÜPHESİ...-

Baba Adnan İşçimen de oğlunun ölüm nedeniyle ilgili yetkililerin net bir bilgi alamadıklarını belirtti. Oğlunun herhangi bir rahatsızlığının olmadığını ifade eden İşçimen, ''Çocuğumun neden dolayı öldüğünü bilmiyorum. Bize net bir bilgi verilmedi. Okul yönetiminin ihmalinin bulunup bulunmadığı konusunda şüphelerim var. Eğer otopsi sonucu ihmal olduğu kesinleşirse, okul yönetiminden şikayetçi olacağım''dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber