TBMM'de milletvekilleri ile STÖ'lerin ortak çalışma gurubu kuruldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2008 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekilleri ile Sivil Toplum Örgütü (STÖ) temsilcilerinin daha yakın çalışması amacıyla oluşturulan "TBMM Ortak Çalışma Grupları"nın tanıtımı yapıldı.

AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, çeşitli partilere mensup milletvekilleri ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, sanatçı Şanar Yurdatapan ile Eski Milletvekili Faruk Ünsal'ın 4 aydan beri bu proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Çalışma gruplarına her partiden milletvekilinin katılımını istediklerini belirten Ekmen, "4 aydır üzerinde çalışılan bu projeyle, sivil toplum örgütü temsilcilerinin, önemli konularda milletvekillerini enforme etmesi amaçlanıyor" dedi.

22. Dönem Milletvekili Ünsal ise projeyi, "Katılımcı ve çoğulcu

demokrasi için çok önemli bir çalışma" olarak niteledi.

Sivil toplum örgütlerinin, projeyle milletvekillerine önemli konular gündeme geldiğinde bir nevi ücretsiz danışmanlık görevi yapacaklarını anlatan Ünsal, "Aralarında kara mayınları, kadın ve çocuk hakları, küresel ısınma, hayvan hakları gibi konuların da bulunduğu 13 ayrı konuda çalışma grupları oluşturduk. Bu gruplarda konuyla ilgili STÖ temsilcileri yer alacak ve ilgili konu gündeme geldiğinde çalışma gruplarında yer alan milletvekilleri düzenli olarak bilgilendirilecek" diye konuştu.

"MİLLETVEKİLLERİNE BİLGİ VE BELGE AKIŞI"

Sanatçı ve besteci Şanar Yurdatapan ise çalışma gruplarına katılmaları için şu ana kadar 59 milletvekilline ulaştıklarını ve diğer milletvekillerine de ulaşmayı amaçladıklarını belirterek, "Bu tamamen gönüllü bir çalışmadır" dedi.

"Buradaki amaç, belli bir konuda duyarlılığı olan milletvekilinin, o konuyla ilgili kimlerle işbirliği yapacağını bilmesi" diyen Yurdatapan, "STÖ temsilcilerinin sürekli bilgi ve belge akışı ile milletvekillerini bilgilendirmesini öngörüyoruz" diye konuştu.

Yurdatapan, bir gazetecinin, "Konuyla ilgili TBMM'de bir iletişim veya çalışma ofisi olacak mı?" şeklindeki sorusuna, "Hayır, her milletvekilinin odası zaten bu işlevi görecek" cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber