Gaziantep'teki operasyon kanlı bitti ... İşte bilanço

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2008 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Kamçı: 4 örgüt mensubu ölü olarak etkisiz hale getirildi

- Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep'teki terör örgütü operasyonuna ilişkin olarak, "Farklı noktalarda düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, şahısların güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık vermesi üzerine, çıkan silahlı çatışma sonucu, 4 örgüt mensubunun silahlarıyla birlikte ölü olarak etkisiz hale getirildiğini" bildirdi.

Vali Kamçı, yaptığı açıklamada, Gaziantep'te "Ufuk" adı verilen planlı operasyonlar kapsamında terör örgütü El Kaide'ye bağlı unsurların Gaziantep ve çevresinde, kamuoyunda sansasyonel olaylara sebebiyet verebilecek eylem hazırlığında olduklarına ilişkin bilgilerin alınması üzerine, söz konusu kişiler ve bulundukları hedeflerin belirlendiğini vurguladı.

Kamçı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"24.01.2008 günü belirlenen farklı noktalarda düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, olaylarla ilgileri oldukları değerlendirilen 19 şahıs adli işlem yapılmak üzere gözaltına alınmıştır.

Şahısların yakalandıkları yerlerde yapılan aramalarda; 7 tabanca, 2 kalaşnikof uzun namlulu tüfek, 4 pompalı tüfek, bu silahlara ait çok sayıda şarjör ve mermi, patlayıcı madde yapımında kullanılan 75 kilogram civarında amonyum nitrat, 40 kilogram civarında kükürt, 10 kilogram civarında gübre ve çok sayıda örgütsel malzeme ele geçirilmiştir."

Vali Kamçı, olaylarla ilgili yapılan operasyonlarda çıkan silahlı çatışma neticesinde; 1 polis memurunun şehit olduğunu, operasyonlara katılan ve yaralanan 4 polis memurunun kaldırıldıkları sağlık kuruluşlarında tedavilerine devam edildiğini belirtti.


Gaziantep'te El-Kaide terör örgütüyle Gece 1.30'da başlayan çatışma sona erdi. Teröristlerden biri öldürülürken diğeri teslim oldu.

Şehitkamil ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde örgüt evi olduğu öne sürülen ikamete Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından baskın düzenlenen evde gece 01.30'dan beri süren çatışma sona erdi. Ablukaya alınan mahallede polis içeride direnen 2 teröristi sağ ele geçirmek için büyük uğraş verdi. Ancak teröristlerden biri öldü, diğeri teslim oldu.


Gaziantep'te bir terör örgütüne yönelik olarak gerçekleştirilen operasyon kapsamında, örgüt mensuplarının kaldığı belirlenen ve çatışma yaşanan iki evde 5'i glock marka olmak üzere 6 tabanca ve bir tüfek ele geçirildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından terör örgütüne yönelik olarak Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta 18 ayrı noktaya eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Çatışmaların yaşandığı Gaziantep'teki Yazıcık ve Hasırcıoğlu mahallelerindeki yapılan aramada, 5'i glock marka olmak üzere 6 tabanca ve bir pompalı tüfek ile çok miktarda mermi ele geçirildi.

Çatışmanın devam ettiği Karşıkaya Mahallesi Tekel Caddesi'ndeki evden terör örgütü mensuplarının polise ateş açması sırasında, yoldan geçen Sadettin Özen'in vücuduna isabet eden kurşunla yaralandığı ve olay yerinde bekleyen 112 ekipleri tarafından Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi.

Çatışmadan kaçtılar

Bu arada çatışmanın devam ettiği Karşıyaka Mahallesi Tekel Caddesi'ndeki evden iki kadının çıkarak polise teslim olduğu öğrenildi.

Kadınlar, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gözaltına alındı.

Ayrıca, ölü ele geçirilen Servet Sarıoğlu'nun seyyar arabasıyla sebze sattığı öğrenildi.

Operasyonda şu ana kadar 1 memuru şehit oldu, 4 polis ve 1 vatandaş yaralandı. Polisle çatışmaya giren 2 teröst ölü ele geçirilirken, operasyon yapılan evlerde yakalanan ve teslim olan 20 kişi gözaltına alındı. Çatışmanın devam ettiği evde 2 teröstin polise direndiği, çatından güvenlik güçlerine ateş açan bir teröristin de öldürüldüğü bildirilmişti.


Gaziantep'te çatışma sürüyor

Gaziantep - Gaziantep'te "teslim ol" çağrısına olumsuz yanıt veren teröristlerle çatışma sürüyor.

Karşıyaka Mahallesi Tekel Caddesi'nde devam eden çatışmada, silah ve patlama sesleri geliyor.

Teröristler, güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrısına yine olumsuz yanıt verdi. Bunun üzerine, otomatik silahların da kullanıldığı çatışma devam etti.


GAZİANTEP'TEKİ ÖRGÜT EVİ BASKINI

- GAZİANTEP VALİSİ SÜLEYMAN KAMÇI, ÇATIŞMANIN DEVAM ETTİĞİ MAHALLEYE GELDİ

- VALİ SÜLEYMAN KAMÇI: - "TESLİM OLMAYAN 2 KİŞİ VAR, ARKADAŞLARIMIZ OLAYI TAKİP EDİYOR"

ORHAN ÇİÇEK - HABİP DEMİRCİ - TURGUT BOZGEYİK - SEMRA TÜPLEK

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep'te çatışma yaşanan mahalleye gelerek incelemede bulundu.

Vali Kamçı, inceleme sonrasında basın mensuplarının sorularına verdiği yanıtta, evde teslim olmayan 2 kişinin bulunduğunu belirtti. Kamçı, "Şu anda arkadaşlarımız olayı takip ediyor. İçeride, görünürde teslim olmayan 2 kişi var. Gerekli açıklamayı daha sonra yapacağız" dedi.

Bir basın mensubunun zanlıların hangi örgüte mensup oldukları yönündeki sorusuna yanıt vermeyen Kamçı, şehit ve yaralı sayılarının sorulması üzerine ise, "Maalesef 1 şehidimiz var. 2'si hafif olmak üzere 4 de yaralımız var" diye konuştu.

Gaziantep'teki örgüt evi baskınında örgüt üyesi oldukları iddia edilen Servet Sarıoğlu (33) ile Cebrail Kirazoğlu (32) öldürülürken, özel harekat biriminde görevli polis memuru Ahmet Çandul (35) şehit oldu. Yaralanan polis memurları Deniz Bayram (34), Hüseyin Çiftçi (37), Mehmet Ağca (42) ve Mehmet Ali Koca'nın (35) tedavisi ise sürüyor.

Bu arada, operasyonda ayrıca 18 kişinin sağ olarak ele geçirildiği, şüphelilerin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.


GAZİANTEP'TE ÖRGÜT EVİ OPERASYONUNDA 2 KEZ PATLAMA

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep'te bir terör örgütüne yönelik olarak başlatılan operasyonun devam ettiği bölgede şiddetli iki kez patlama sesi duyuldu.

Karşıyaka Mahallesi Tekel Caddesi'nde geniş güvenlik önlemleri alınan bölgede şiddetli patlama sesleri duyulduğu belirtildi. Yetkililer, çatışmanın devam ettiğini bildirdi.


Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep'te bir terör örgütüne yönelik olarak başlatılan operasyonla ilgili olarak, "Maalesef 1 şehidimiz ve yaralılarımız var" dedi.

Kamçı, operasyonun sürdüğü Karşıyaka Mahallesi Tekel Caddesi'nde geniş güvenlik önlemlerin alındığı bölgeye gelerek, yetkililerden bilgi aldı.

Kamcı, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, operasyon kapsamında bir şehit ve 4 tane yaralı polis memuru bulunduğunu belirtti.

Teröristlerden gözaltına alınanlar olduğunu, ancak 2 kişinin teslim olmak istemediğini belirten Kamçı, "arkadaşlarımız, teslim almak için çalışmalar yapıyor" dedi.

Vali Kamçı, "hangi örgüt" sorusunu karşılık, gerekli açıklamayı sonra yapacağını söyledi.

Bu arada, operasyonun sürdüğü bölgede ikinci bir şiddetli patlama sesi daha duyuldu.

Vali Süleyman Kamçı, daha sonra yaralı polis memurlarını Özel Sani Konukoğlu Hastanesinde ziyaret etti.

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde örgüt evine yönelik olarak düzenlenen baskın sonrasında başlayan çatışmalar devam ediyor.


GAZİANTEP'TEKİ ÖRGÜT EVİ BASKINI

- EL KAİDE ÜYESİ OLDUKLARI İDDİA EDİLEN ŞAHISLARDAN 2'Sİ ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ, 1 POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Gaziantep'teki örgüt evi baskınının ardından başlayan çatışmalarda El Kaide üyesi oldukları iddia edilen şahıslardan 2'si ölü olarak ele geçirilirken, 1 polis memuru da şehit oldu.

Gaziantep'te El Kaide üyelerinin bulunduğu iddia edilen 3 ayrı örgüt evine baskın düzenlendi. Aralarında Özel Harekat polislerinin de bulunduğu çok sayıda polis ekibi, Şehitkamil ilçesindeki Karşıyaka Mahallesi'ni abluka altına aldı. Yaşanan çatışmada 1 polis memuru şehit olurken, 4 polis de yaralandı. Bu arada ölü olarak ele geçirilen 2 kişiden birinin 1975 doğumlu Servet Sarıoğlu, diğerinin ise 1976 doğumlu Cebrail Kirazoğlu olduğu belirlendi. Operasyon devam ederken Mehmet Polat (32) isimli bir kişinin ise polise teslim olduğu öğrenildi.

Karşıyaka Mahallesi'nde örgüt evi olduğu iddia edilen ikamette bulunan Elektrikçi Mehmet lakaplı şahsın ise direnişini halen sürdürdüğü kaydedildi. Öte yandan gece saatlerinde başlayan operasyonda mahalle sakinlerinden Saadettin Özen isimli bir vatandaş ise yaralandı. İnşaat işçisi olan 4 çocuk babası Özen, "Gece geç saatlerde polis ekipleri yan evde bulunan komşuların zillerini çaldı. İçeri giren polis ekipleri ile evde bulunanlar arasında çatışma çıktı. Bu sırada silah sesi duyduk. Eşim ve çocuklarımla birlikte kendimizi tuvalete kilitledik. Olay sırasında bacağımdan yaralandım. Ambulans istedik ancak çatışma sebebiyle sabah saatlerine kadar sağlık ekipleri gelemedi. Silah sesleri sabaha kadar devam etti. Çok korktuk" dedi. Avukat Cengiz Gökçek Hastanesi'nde tedavi altına alınan Özen'in sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Bu arada, halen süren operasyonda çıkan çatışmada şehit olan ve yaralanan polislerin kimlikleri de belirlendi. Özel harekat biriminde görevli polis memuru Ahmet Çandul (35) çıkan çatışma sırasında yaralı olarak kaldırıldığı Sani Konukoğlu Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yaralanan polis memurları Deniz Bayram (34), Hüseyin Çiftçi (37), Mehmet Ağca (42) ve Mehmet Ali Koca'nın (35) tedavisi ise aynı hastanede devam ediyor. Polis memurlarından Hüseyin Çiftçi'nin durumunun ise ağır olduğu öğrenildi. Operasyonda ayrıca 18 kişinin sağ olarak ele geçirildiği, şüphelilerin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüklerdi belirtildi.

Gaziantep merkez ile Nizip ilçesi ve Şehitkamil ilçesine bağlı Sofdağı eteklerindeki Karadere köyü ve Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde de eş zamanlı operasyonlar düzenlendiği ve operasyonların devam ettiği bildirildi.

Öte yandan Karşıyaka Mahallesi'ndeki operasyon devam ettiği sırada çatışmanın yaşandığı eve gaz bombası atıldı. Atılan gaz bombası sebebiyle vatandaşlar ve olay yerinde bulunan polisler de olumsuz etkilendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber