Doğu'da Sibirya soğukları devam ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2008 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Doğu Anadolu Bölgesi'nde Sibirya soğukları etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya'dan gelen soğuk hava akımının etkisi altında olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 23 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.

Gecenin en düşük hava sıcaklığı Kars, Ardahan ve Erzurum'da eksi 21, Erzincan'da eksi 13 ve Iğdır'da eksi 17 olarak kaydedildi.

Bölgede günün beklenen en yüksek hava sıcaklığı ise Erzurum'da eksi 5, Erzincan'da eksi 2, Ardahan'da eksi 8, Iğdır'da eksi 4 ve Ağrı'da eksi 12 derece.

Yetkililer, bölgede gelecek hafta kar yağışının beklendiğini belirterek, sıcaklıklarda da bir kaç derecelik artış yaşanabileceğini ifade ettiler.

Öte yandan, özellikle Erzurum'da bu akşam ve gece puslu bir hava beklendiği, sürücülerin dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

Bu arada, Bingöl'de zaman zaman etkili olan tipi nedeniyle 8 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Yetkililer, söz konusu köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydettiler.

Ayrıca, köylerde ve şehir merkezine uzak olan bazı kesimlerde su borularındaki donmalar nedeniyle, vatandaşların çeşmelerden su taşıyarak ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıkları gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber