Bakan Çelik: Sigarayı önce öğretmenler bırakmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2008 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Sigara yasağını önce biz öğretmenler ve eğitimciler olarak kendimizde uygulamalıyız'' dedi.

Bakan Çelik, ''kamu hizmet binalarının, koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı özel hukuk kişilerine ait olan binaların kapalı alanları ile okul, dershane ve kursların açık alanlarında'' sigara içilmesini yasaklayan 5727 Sayılı Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunda Değişlik Yapılması Hakkında Kanun'u değerlendirdi.

Sigara konusunda, bu kanun çıkmadan çok önce okullara yönelik uyarılarda bulunduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

''Hatırlarsanız 'bu bakan kendini 4. Murat zannediyor' dediler. Biz o zaman dedik ki, görünür hiçbir yerde sigara içilmeyecek. Öğretmenler odasında içilmeyecek. Daha önce gönderdiğimiz genelgeyle öğretmen odasında sigara içmeyi yasakladık. 'Ya öğretmenler odası ikiye bölünecek ya da içilmeyecek, sigara içme yerleri olacak' dedik... Ama bu kanun işi kökten çözüyor. Bakın İngiltere'de bu yasak vardı. Önce biraz tepki toplamış. Bir baktık ki dışarıda insanlar binaların önüne çıkmışlar dışarıda sigara içiyorlar. Bu caydırıcıdır. Yani bu kanun sigara içenlere eziyet etmek için çıkarılmış bir yasa değil ama caydırıcıdır. Zamanla göreceksiniz bir ofiste 10 kişi sigara içiyorsa belki bu 2'ye, 3'e inecek.''

Sigara yasağının ''ciddi anlamda caydırıcı etkisi olacağını'' anlatan Çelik, eğitimcilerin her yönüyle topluma örnek olmaları gerektiğini ifade etti. Çelik, ''Bu sigara yasağını önce biz öğretmenler ve eğitimciler kendimizde uygulamalıyız. Siz elinizde sigara dolaşıyorsunuz, 'Çocuğum niye sigara içiyorsun' diyorsunuz. Bu inandırıcı olmaz. Onun için eğitimciler bu zararlılara karşı mücadelede herkesin önünde olmak zorundadır. Öğretmen arkadaşlarımın bu konuda herkesten daha hassas davranacaklarına inanıyorum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber