Çelik: Yurt dışına 1000 öğrencinin gönderilmesi çok talihli bir karar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2008 14:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Her yıl 2006 yılından başlamak üzere yurt dışına 1000 öğrencinin gönderilmesi Türkiye açısından çok talihli bir karar olmuştur" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2007-2008 öğretim yılında yurt dışına yüksek lisans eğitimine göndereceği 1000 öğrenci için MEB Şura Salonu'nda tören düzenledi.

Törende konuşan Çelik, "Hükümetimiz döneminde dünya platformunda biz AR-GE'ye en fazla kaynak ayıran dünyanın ikinci ülkesi olduk ve bu devam edecek" dedi.

Başbakan Erdoğan'a şükran borcunu ifade etmek istediğini söyleyen Çelik, "TÜBİTAK tarafından düzenlenen Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu, ilk defa sizin başbakanlığınız döneminde, 6 ayda bir hiç aksamadan toplandı ve çok önemli kararlara imza atıldı" diye konuştu.

İktidarları döneminde 39 yeni üniversite kurulduğunu belirten Çelik, "Bugün TBMM'de görüşmeleri yapılacak olan bir vakıf üniversitesi daha kuruyoruz; Piri Reis Üniversitesi. Denizciliği ihtisas alan bir üniversite olacaktır. Türkiye'de belki ilk ihtisas üniversitesi de bugün TBMM'den geçecek kanun ile birlikte kurulmuş olacaktır" dedi.

Üniversitelerde şu anda 30 bin araştırma görevlisi olduğunu ifade eden Çelik, bu yıl 5 bin yeni araştırma görevlisi kadrosu verileceğini de söyledi.

Çelik, daha önce öğrenci gönderilen ülkeler dışında, dünyanın yükselen ülkeleri arasında olan ülkelerin de ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek, öğrenci gönderilecek ülkelere Hindistan'ı, Çin'i, Güney Kore'yi, Yeni Zelanda'yı, Avustralya'yı ve Japonya'yı eklediklerin kaydetti. Çelik, şunları kaydetti:

"Öğrenci gönderirken dünyanın ilk 500. üniversitesi arasına giren, bilimsel yayınları ve başarıları itibariyle, üniversitelere özellikle öğrenci göndermeyi tercih ediyoruz. Bu konuda öğrencimizi teşvik ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber