Meteorolojik uyarı: Yoğun kar yağışı geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2008 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan 5 günlük hava tahmini raporunda, hafta başı pazartesi gününden itibaren, kıyı kesimleri hariç tüm yurtta yoğun kar yağışı beklendiği açıklandı.

Trakya bölgesi, Maramara'nın doğusu, Ege'nin doğu kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde, pazartesi günü yoğun kar yağışının beklendiği belirtildi. Salı günü ise sahil kesimleri hariç yine aynı bölgede hemen hemen karın etkisini göstereceği ifade edildi.

Ayrıca bu gece en düşük hava sıcaklığı Kars, Ardahan ve Erzurum'da eksi 21, Erzincan'da eksi 13 ve Iğdır'da eksi 17 olacağı belirtildi. Bölgede günün beklenen en yüksek hava sıcaklığı ise Erzurum'da eksi 5, Erzincan'da eksi 2, Ardahan'da eksi 8, Iğdır'da eksi 4 ve Ağrı'da eksi 12 derece olacağı ifade edildi.

Öte yandan, özellikle Erzurum'da bu akşam ve gece puslu bir hava beklendiği, sürücülerin dikkatli olmaları gerektiği açıklandı. Bu arada, Bingöl'de zaman zaman etkili olan tipi nedeniyle 8 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Yetkililer, söz konusu köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber