Akyıldız: Devlete saldırı memurlar üzerinden yapılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2008 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "Devlete ve otoriteye karşı ideoloji besleyen tüm güçler, devlete yapacakları saldırıları doğrudan memurlar üzerinden yapmaya başlamıştır" dedi.

Türk ENERJİ-SEN Genel Başkanlığı görevini de yürüten Akyıldız, sendikanın Başkent Öğretmenevi'ndeki 3. olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada, devletin memurlarına ayrı bir önem verdiğini söyledi.

Memurların işe alınışlarının, iş güvencelerinin, terfilerinin, sosyal güvenlik haklarının işten ayrılmalarının ve ücretlerinin diğer çalışanlarla aynı tutulamayacağını ifade eden Akyıldız, "ancak son dönemde memurların bu özelliklerinin unutulmaya başlandığını, haklarının sürekli geriletildiğini ve memurluk kavramının ortadan kaldırılmaya çalışıldığını" öne sürdü.

"Devlete ve otoriteye karşı ideoloji besleyen tüm güçler, devlete yapacakları saldırıları doğrudan memurlar üzerinden yapmaya başlamıştır" diyen Akyıldız, "memur karşıtı politikalarla devletin yıpratılmaya çalışıldığı" görüşünü dile getirdi.

AB ile ilişkilere de değinen Akyıldız, "AB tarafından milli ve manevi değerlere bir takım saldırılar yapıldığını iddia etti.

"Bu saldırılardan birinin de TCK'nın 301. maddesinin değiştirilmesine hatta kaldırılmasına yönelik baskılar olduğunu" ifade eden Akyıldız, "Hep söyledik, bir kez daha söylüyoruz; 301. maddenin virgülünü bile değiştiremezsiniz, aksi takdirde kamu vicdanında boğulmaya mahkum olursunuz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber