Soğuk ve kar yağışı geliyor / Haritalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2008 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava bugün tüm bölgeleri etkisi altına alıyor. Marmara'da kar yağışı var, İstanbul'da fırtına ve kar görülecek. Önümüzdeki 5 gün:

Yarın yurdun tamamı Sibirya üzerinden gelecek kuvvetli soğuk havanın etkisine girecek. Yoğun kar yağışı bırakacak sistem, beraberinde kuvvetli rüzgara, Marmara ve Ege'de ise fırtınaya neden olacak. Kuvvetli soğuklar ayın sonuna kadar kalacak.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da öğleden sonra yağmur başlayacak, pazartesi ve salı günü ise kar yağışı ve tipi bekleniyor. Ankara'da da yarın yoğun kar olacak, aynı gün İzmir de çok soğuyor, dağlarında kar yağışı görülebilecek. Adana'da hafta başı kuvvetli yağış ve rüzgar olacak. Bugün İstanbul 9, Ankara 2, İzmir 14, Bursa 9, Adana 13 derece.

* Marmara'da öğle saatlerinden itibaren yağmur başlayacak. Yarın sabah kuvvetlenecek karayel, yoğun kar yağışı ve tipiye neden olacak. Sıcaklık 0 derecenin altında hissedilecek. Kar yağışı bölgede yaklaşık iki gün kalacak. Yarın Edirne ve Çanakkale 11, Kocaeli 10 derece

* İç Anadolu bölgesi bulutlu, akşama doğru kuzeyinde karla karışık yağmur görülecek. Yarın ve salı günü ise Ankara'dan başlayarak İç Anadolu'nun tamamında kuvvetli rüzgar ve yoğun kar beklendiğinden, köy yolları kapanabilir, tedbirli olunmalı. Konya ve Eskişehir 4, Sivas 0 derece

* Ege bölgesinde bugün rüzgar hafif ve hava ılık, ancak Egeliler yaşamı zorlaştıracak hava koşullarına karşı hazırlıklı olmalı. Pazartesi ve salı günü Ege'de kuvvetli fırtına olacak, hava çok soğuyor. İç kesimlerde kar yağışı görülecek. Denizli 12, Muğla 15, Kütahya 2 derece

* Akdeniz bölgesi ve Güneydoğu pazar gününü az bulutlu bir havada geçiriyor. Yarın ise yağış kuvvetli rüzgarla birlikte bu bölgelere kadar ulaşacak. Akdenizde şiddetli yağış beklenirken, salı günü kuvvetli soğuma olacak. Bugün Antalya 17, Gaziantep 10 derece.

* Doğu Anadolu'da hava parçalı bulutlu ve don oluşuyor. Yarın ise kar yağışı bu bölgeye ulaşacak, bu nedenle bölgede çığ riski var. Erzurum -4, Malatya 5, Van 1 derece.

* Karadeniz bölgesinin batı kesiminde öğleden sonra karla karışık yağmur başlayacak. Yarın Bolu'dan samsuna kadar kar yağışı ve tipi bekleniyor. Kar bölgeyi üç gün etkileyecek. Trabzon 8, Samsun 10, Bolu 5 derece.








Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber