Bu okulda her perşembe akşamı öğrenciler velileriyle beraber kitap okuyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2008 18:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde kaymakamlık, veli ve öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırabilmek için her perşembe akşamı okulda beraber kitap okuma kampanyası düzenledi. Öğrenci ve veliler haftada bir gün Atatürk İlköğretim Okulu'nda buluşarak kitap okuyor.

Bir yıldır devam edilen uygulama sayesinde öğrencilerin yanında veliler de kitap okuma alışkanlığı kazandıklarını söylüyor. Bir saat boyunca devam eden etkinliğin ardından öğrenciler anne ve babaları için hazırladıkları tiyatro, şiir ve fıkra gibi skeçlerini sunarak, kitap okuma etkinliğine son veriyor. Kitap okuma alışkanlığı kazanan ilçe halkı uygulamadan oldukça memnun.

İlçedeki öğrencilerin ve velilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla kaymakama teklif götüren sınıf öğretmeni Kadir Can kampanyanın veliler tarafından büyük ilgi gördüğünü ifade etti. İlçe kütüphanesine olan üye kaydının her geçen gün biraz daha arttığını vurgulayan Can, "Öğrencilerimizle başladığımız okuma programına velilerimizin de katılması bizi mutlu etti. Kampanyanın ilçemize, okullarına ve Türkiye'ye yayılmasını istiyoruz. Türkiye okuma yönünden diğer ülkelere göre biraz daha düşük oranda. Bunu geliştirmek için can-ı gönülden hep beraber çalışmak zorundayız.'' dedi.

Okuma kampanyasına eşi ve oğluyla birlikte katılan Acıpayam Kaymakamı Numan Hatipoğlu, ilçedeki öğrenci ve velilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için kampanyayı desteklediğini vurguladı. Projenin ardından kitap okuma alışkanlığının ilçede yayıldığını ifade eden Hatipoğlu, ''Her hafta bir gün bir saat kitap okuyoruz. Benim ve ailemin de dahil olduğu bu kitap okuma kampanyasında gerek velilerimiz gerekse öğrencilerimizde gözle görülür bir gelişme yaşanmaktadır. Velilerimiz ve öğrencilerimiz, kitap okuma etkinliği sonunda kendilerinin hazırladığı şiir, tiyatro ve fıkra gibi okuma ve skeç sunumları da yaparak birer sosyal birey haline gelmiştir. Artık kendilerini daha iyi ifade edebiliyor ve rahatlıkla isteklerini bizlere sunabiliyorlar.'' diye konuştu.

Perşembe akşamı okulda buluşarak çocuklarıyla aynı sıraları paylaşan velileri de bu sayede kitap okuma alışkanlığı kazandıklarını söylediler. Bir öğrenci annesi, "Ben son 4-5 yıldır evde kitap okuduğumu hiç hatırlamıyorum. Buraya gelerek hem çocuğumun yanında olduğunu göstermek hemde kitap okuma imkanına sahip oluyorum velilerle kaynaşıyoruz. Çok memnunuz." şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Zeynep Yılmaz, ''Annelerimiz babalarımız evde fazla kitap okumuyorlar burada daha fazla kitap okuma şansları oluyor Evde tek başımıza canımız sıkılıyor ve kitap okumak istemiyoruz ama burada herkes var. Hepimiz birlikte okuyoruz. '' Veli Aylin Keser de kitap okumaya hiç vakit yok dercesine bir ihmalkârlıkta bulunduklarını belirterek, ''Kızımızın ve hocalarımızın sayesinde kitap okumayı alışkanlık edindik'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber