Kamu-Sen'den net açıklama: Çözüm girişimini destekliyoruz

Haber Giriş : 30 Ocak 2008 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen: Başörtüsünün Meclis'te çözülmesi yararlı olacak

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "ülkenin gündemini sürekli meşgul eden, eğitim hakkını kısıtlayan başörtüsü sorununun TBMM'de çözülmesi için yapılan girişimlerin ülke ve milletin yararına olacağı inancında" olduklarını belirtti.

Akyıldız, yaptığı yazılı açıklamada, başörtüsü tartışmalarına katılarak konuyu sulandırmak isteyenlerin İslam'ı tahrif ettiğini öne sürdü. Akyıldız, "Kimse bu konularda ulu orta açıklamalar yapmamalı, birlik ve beraberliğimizi zedelememelidir" dedi.

İnsan hayatını etkileyen ve toplumlarda bir bilinç oluşturan kültürün temel kaynağının inançlar olduğunu ifade eden Akyıldız, dini değerlerin toplum için önemli olduğunu belirtti. Akyıldız, şöyle devam etti:

"40 yıldan beri ülke gündemini meşgul eden bu sorunun çözümü, inancından dolayı mağdur olan bir kesimi rahatlatacağı gibi ülke gündemini de meşgul etmeyecektir. Ülkemizin gündemini sürekli meşgul eden, eğitim hakkını kısıtlayan başörtüsü sorununun TBMM'de çözülmesi için yapılan girişimlerin ülke ve milletimizin yararına olacağı inancındayız. Sorunun çözümüne emeği geçen siyasilerimize teşekkür ediyoruz. Toplumun bütün kesimlerini de sorunun çözümüne yardımcı olmaya davet ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber