Başörtüsüne karşı Anıtkabir önünde eylem çağrısı

Haber Giriş : 31 Ocak 2008 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türban tartışması Meclis'ten çıkıp sokağa taşarken, Ankara caddelerinde dün farklı gösteriler vardı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ile Türk Kadın Konseyi'nin de aralarında bulunduğu 35'e yakın örgütün oluşturduğu kadın platformu üyeleri, 2 Şubat'ta Anıtkabir'de buluşma çağrısı yaptı. Ellerinde Türk bayrakları olduğu halde bildiri dağıtan platform üyeleri, herkesi Cumhuriyet rejiminin korunması için Anıtkabir'e çağırdı. Bildiride, "Çağrı; tam bağımsız Türkiye mücadelesinde, laik, demokratik Türkiye'ye sahip çıkmak için ikinci ayın ikisinde, saat 2'de Atamızın huzurunda buluşalım" denildi. Platform üyeleri, türbanla ilgili düzenlemenin Meclis'ten geçmemesi için dün TBMM'ye dilekçe vermişti.

Eğitim-Bir-Sen Ankara Şubeleri ve Memur-Sen'e bağlı sendikalar ise TBMM önünde, türban yasağının sadece üniversitelerden değil tüm kamu kurumlarından da kaldırılması için gösteri yaptı. Sendikalar, başörtüsü yasağının tamamının kaldırılması istemiyle TBMM Dilekçe Komisyonu'na dilekçe verdiler.

Memur -Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, "Anayasa'nın 42. maddesinde yapılacak değişikliğin kamu hizmeti alan, kamu hizmeti veren ifadeleri daha geniş bir yasak alanının oluşmasına vesile olacaktır. Şimdi üniversitelerde başörtüsü serbesttir diye sevinen kızlarımızın iş devlet dairelerinde görev almaya gelince hevesleri kursaklarında kalacaktır. Yani yasak çözülmüş olmayacak, mekânı değiştirilmiş olacaktır" dedi. (dha, aa)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber