Hastane tuvaletlerine dikkat!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2008 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Temizlik talimatlarının uygulanmadığı hastanelerin tuvaletlerinin enfeksiyon yaydığı bildirildi.

Edirne İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Hatice Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını ve hastane çalışanlarına sağlıklı bir ortam oluşturmak için temizliğin, hijyenik kurallara uygun olarak yapılması gerektiğini bildirdi.

Hastane tuvaletlerinin temizliğinde temel ilkenin kullanılan bez ve kovaların diğer alanlarda kullanılmaması olması gerektiğini kaydeden Uzman Dr. Gül, şöyle dedi:

"Kirli bezle temizliğe devam edilmemeli, bez değiştirilmelidir.

Temizlik sırasında uygun eldiven giyilmelidir. Hemşire ve doktor tuvaletleri düşük riskli alanlar olduğu halde, hasta odalarının tuvaletleri orta riskli alanlardır. Orta ve düşük riskli alanlarda sadece su ve sıvı deterjanla yapılan temizlik yeterlidir. Ancak, yüzeylerin vücut sıvı ve salgıları ile kirlenmesi durumunda temizliğe ek olarak dezenfeksiyon sağlanmalıdır." Uzman Dr. Gül, tuvalet çöplerinin düzenli olarak toplanmasının sağlanmasını, bu aşamada klozet içine asidik dezenfektanlı kimyasal sıkılarak beklemeye alınması, fayanslar ve aynanın bezle silinip, lavabonun mineralli ovma kimyasalı ve sünger yardımıyla temizlenmesinin gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber