Fethiye'de PTT'deki vurgunun 20 bin YTL olduğu ortaya çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2008 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Fethiye ilçesinde PTT Müdürlüğü'nde patlak veren zimmet olaylarının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. PTT'de görevli iki memurun zimmetlerine 20 bin YTL parayı geçirdikleri belirlendi.

O.D. ve A.S. isimli memurların PTT üzerinden gönderilen asker havalelerinin zimmetlerine geçirdikleri iddia ediliyor. Adı geçen memurların, 3 yıl boyunca alınmayan havaleleri kurumun zimmetine geçmesine 1 ay kala sahte imzayla aldıkları belirtiliyor.

Fethiye Cumhuriyet Savcılığı, konuyla ilgili 31 Ocak'ta soruşturma başlatmış, zimmetlerin büyük bölümünün askerlerin havalelerinden gerçekleştirildiği belirlenmişti. Kurumda çalışan iki memur hakkında, 36 ay boyunca alınmayan havaleleri kendi zimmetine geçirdiği iddiası ile inceleme başlatılmıştı. Kendisine havale edilen parasını almaya gelen bir vatandaşın parasının imza karşılığında alındığını öğrenmesi ve şikâyette bulunması üzerine olay patlak vermişti.

Geçtiğimiz hafta Muğla İl Müdürlüğü Teftiş Kurulu kontrolleri tarafından kurumda başlatılan inceleme ile hesapları tek tek incelemiş ve hesap sahiplerine ulaşarak imza kontrolü yapmıştı. Teftiş kurulunun yanı sıra savcılıkta kurumda yaşanan usulsüzlükle ilgili soruşturma başlattı.

İncelemelerini tamamlayan Teftiş Kurulu, O.D. ve A.S. isimli memurlar hakkındaki iddiaları doğruladı. Yapılan incelemelerde şef memur O.D.'nin 7 bin YTL, memur A.S.'nin ise 13 bin YTL'yi zimmetlerine geçirdiği belirlendi. Görevden uzaklaştırılan A.S.'nin iddiaları kabul ettiği ve emanete 9 bin YTL getirerek teslim ettiği belirtildi. A.S.'nin ifadesin de acil paraya sıkıştığı ve bunun için bu parayı zimmetine geçirdiğini söylediği öğrenildi. Zimmetlerin çoğunlukla askerler tarafından gönderilen ve alınmayan havaleler olduğu bildirildi. Konuyla ilgili soruşturma devreye giren savcılık tarafından sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber