Harç bedellerine protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2008 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trakya Üniversitesi (TÜ) Yabancı Diller Yüksek Okulu'ndan bir grup öğrenci, harç bedellerini basın açıklamasıyla protesto etti.

Mütercim-Tercümanlık Bölümünden bir öğrenci, Ayşekadın Yerleşkesi'nde yaptığı basın açıklamasında, ikinci dönem için belirlenen 5 bin YTL üzerindeki harç parasını yatıramayacaklarını belirterek, 3 günde harç paralarını yatırmadıkları taktirde okuldan atılacaklarını öne sürdü.

İlk dönem kendilerinden 800 YTL harç parası alındığını ve ikinci dönem içinde 5 bin YTL yatırmaları gerektiğini bildiren öğrenci, şunları kaydetti:

?Bizim ikinci dönem için belirlenen harç bedelini yatırmamız imkansız. Bu gidişle okulu bırakmak zorunda kalacağız. Bizim bölümde 31 öğrenci var. Kimse harç paralarını yatıramadı. Bir arkadaşımız parayı yatıramadığı için okulu bıraktı. İlk bölüme kayıt yaptırdığımız zaman bizden 800 YTL istendi. Ama şimdi 5 bin YTL civarında harç parası istiyorlar. 3 gün içinde bu parayı bulmamız imkansız.?

Öğrenciler, açıklamanın ardından dağıldı.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ...

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin okumasından yana olduklarını belirterek, harç parasını yatıramayanlar için elindeki bütün yetkileri kullanacağını söyledi.

Öğrencilerinin yüksek harç bedeli nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiğini anlatan Prof. Dr. Duran, şunları kaydetti:

?Harç paralarını üniversitemiz belirlemiyor. TBMM'den çıkan kanun gereği öğrencilerin 5 bin YTL tutarında harç ödemesi söz konusudur. Buraya gelen öğrenciler diğer bölümlerden farklı ve bütün imkanlarını bu meslek için harcayan kişilerdir.

Biz bu olayı YÖK'e taşıdık ve bu harcın yüzde 50'si kaldırıldı. Kalan kısmının da 2 taksitle ödenmesine karar verildi. Fakat kalan bu parada öğrenciler için fazla geldi. Biz çocuklarımızı kaybetmek istemiyoruz. Biz çocuklarımızın okumasından yanayız. Ben kendi elimdeki yetkileri öğrenciler için kullanacağım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber