Yargıtay'ın başkanı 95'inci turda seçildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osman Arslan'ın yaş haddinden emekliye ayrılmasının ardından boşalan Yargıtay başkanlığına 95'inci turun sonunda 131 oy alan 9. Ceza Dairesi Başkanı Hasan Gerçeker seçildi.

Gerçeker, göreve getirilmesinin ardından başkanlığını yaptığı 9. Ceza Dairesi'nin müzakere salonunda tebrikleri kabul etti. Basının sorularını cevaplayan Gerçeker, çok önemli, sorumluluk isteyen bir görev üstlendiğini belirterek, "Bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Bu sadece Yargıtay'ın değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de çok önemli bir kurumunun sorumluluğudur." diye konuştu. Başörtüsü konusunda Anayasa değişikliğiyle ilgili düşüncesi sorulan Gerçeker, "Şimdi o konularda bir şey söylemek istemiyorum. Şu anda beni mazur görün, olayın sıcaklığı var. O konularda çok kısa sürede mutlaka açıklama yapacağız." dedi.

1 Haziran 1946'da Ankara'da doğan Gerçeker, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1970 yılında mezun oldu. Yargıtay üyeliğine 1995'te seçildi. 2002 yılından bu yana 9. Ceza Dairesi'nin başkanlığını yürütüyor. DEP'lileri tahliye eden Yargıtay kararına imza attı. Gerçeker, evli ve bir çocuk babası. Yargıda siyasallaşma iddialarıyla gündeme gelen YARSAV'ın kurucularından olan Gerçeker'in görevi 1 Haziran 2011'e kadar sürecek. Metin Arslan, Ankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber