Gülen'den provokasyon senaryosu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Şubat 2008 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fethullah Gülen, üniversitelerde türban yasağının kalkmasının ardından 'Çarşaf giydirilmiş vazifeli erkekler, tesettüre sokulmuş vazifeli bayanlar, başı açık kızlara tacizde bulunabilir' diye yazdı

HABER MERKEZİ

Nur cemaatinin önde gelen isimlerinden Fethullah Gülen, yükseköğretimde türbana serbestlik getiren düzenlemenin ardından "provokasyonlar yaşanabileceği"ni savundu.

Zaman gazetesinde Anayasa değişikliği ile ilgili yorumu yayımlanan Gülen, üniversiteler başörtüsüyle girilmesi durumunda herhangi bir olay yaşanmayacağını savunarak, şöyle dedi:

'Devlet dikkatli olsun'

"Gerçek bu iken, asıl mağduriyete zaman zaman daha çok dindarlar maruz kalıyorken, başörtüsü serbest bırakıldığında başını örtemeyenlere baskı olur demek, aslında yapılabilecek provokasyonları akla getirmektedir. Önceki dönemlerde şahit olduğumuz üzere, eğer başörtüsü kanunu Meclis'ten geçer -ki, bu kanunu kabul edip etmemek Meclis'in, onu tasdik edip etmemek Cumhurbaşkanı'nın selahiyeti içindedir- kızlarımız üniversitelerde başörtülü okuma imkânına kavuşursa, ciddi provokasyonlar sahnele- nebilir. Belli yerlerde kendilerine çarşaf giydirilmiş bazı vazifeli erkekler, tesettüre sokulmuş bazı vazifeli bayanlar, başlarını örtmeyen kızlarımıza rahatsızlık verebilir; sözlü, hatta fiili tacizlerde bulanabilirler. Bu konuda fevkalade endişeliyim ve rical-i devletimizin bu hususta mesul olanlarının çok dikkatli olması gerektiğine inanıyorum."

Dindar bilim adamları

Bilimle dinin Descartes zamanında ayrıldığını, halen üniversitelerde de bu görüşün hâkim olduğunu kaydeden Gülen şöyle devam etti:

"Gerçi böyle bir ayrılık, Müslümanlar olarak bizim inanç sistemimizde, ilme bakışımızda da, tarihimizde de yoktur. İlim ve din bizde aynı mananın iki farklı ifadesinden ibarettir. Biri zihnin, diğeri kalbin ışığı olarak görülmüştür. İbn-i Sina, Zehravi, Biruni, Harizmi gibi bu tarihi dolduran onbinlerce bilim adamı hem çok iyi dindardı, hem çok iyi sufi idi."

'Terör merkezleri endişeli'

Gülen ayrıca, "terörizmden beslenenler"in de başörtüsü yasağına karşı çıktığını savunarak şu ifadeleri kullandı:

"...Yıllarca uğraşıp on binlerce şehit verdiğimiz, pek çok milli serveti tüketerek, dünya kamuoyunu da nispeten yanımıza çekerek belli muvaffakiyetler kazandığımız terörün asıl merkezleri de başörtüsünün serbest bırakılacak olmasından endişe duymaktadır."

'Sütçü İmamlık yapmayın'

Gülen www.herkul.org sitesinde yer alan yorumun uzun bölümünde de, "tesettürün son zamanlarda bir yönüyle çok büyütüldüğünü, biraz da politize edildiği"ni kaydederek "Herkes için demiyorum. Politize edenler oldu. Bir yönüyle de mülahaza ayağa düşürülmek istendi" diye konuştu. Gülen ayrıca "Hani birisi 'İdarecilerin akılları başlarına geleceği âna kadar biz başı kapalıyı üniversiteye sokmayız' demişti. Ben de şöyle diyeyim:

'Bağrımıza basacağız'

Her şeyi birbirine karıştıran bu insanların akılları başlarına gelinceye kadar, Hazreti Mevlana gibi kollarımızı açıp bunları bağrımıza basacağımız vaadinde bulunmalıyız. Katiyen kendi insanımıza karşı Sütçü İmam'lığa kalkmamalıyız. Birileri başını örttüğünden dolayı demokrasi 'Ben gidiyorum, bir daha gelmem bu memlekete, size küstüm' demez" yorumunu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber