Toptan: Özel üniversite açılması yasağının kaldırılması lazım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2008 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'de özel üniversitelerin vakıf üniversitesi olarak dolaylı yoldan kurulduğunu belirterek, ''Anayasamızda özel üniversite açılması yasağının kaldırılması lazım. Bu çağda özel üniversite yasağı olan bir ülke var mı, bilmiyorum. Bizde var'' dedi.

Türkiye'nin nüfusunun yarısından fazlasının 28 yaşının altında olduğuna dikkat çeken Toptan, genç nüfusun ancak eğitimle donatıldığında büyük avantaj sağlayacağını kaydetti.

Toplam okullaşmada özel okulların oranının yüzde 2'ye yaklaştığını ifade eden Toptan, bu oranın Türkiye'ye yakışmadığını dile getirdi.

Türkiye'de özel üniversitelerin vakıf üniversitesi olarak dolaylı yoldan kurulduğunu belirten Toptan, ''Herkes biliyor ki vakıf üniversitelerinin de bir sahibi var. Türkiye'nin hızla öğretim üyesine ihtiyacı var. 70-80 bin öğretim üyesi yetmez. Özel üniversite yasağını kaldırmak için çok uğraştım ama başaramadım. Üniversitelerimizin toplumla daha çok bütünleşmesi lazım. Toplumun üniversitelerle, üniversitelerin de toplumla kaynaşması lazım. Önümüzdeki dönemde diliyorum ki bu konuda önemli mesafeler alırız'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber