Akupunktur ile kısırlık tedavisi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 10 Şubat 2008 19:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Akupunktur kısırlığa karşı en etkili, ucuz ve güvenilir metod olarak tıp literatürüne geçebilir. Amerikalı bilim adamları iğneli yöntemin yüzde 65'lik başarı oranıyla kısırlığın tedavisinde son derece başarılı olduğunu ileri sürdü

BRITISH Medical Journal dergisi ve internet sitesindeki ?Akupuntur kısırlığın ilacı' başlıklı haber gündeme bomba gibi düştü. Amerikan Maryland Üniversitesi ve Hollanda Amsterdam Üniversitesi'nin yaptıkları araştırmada bilim adamları aşılama yönteminde düşük yapan kadınlara akupunktur tedavisi uyguladı. Bunun sonucunda düşük yapan kadınlar sağlıklı bir hamilelik geçirdi.

İĞNEYLE GELEN BEBEK

İKİ üniversitede toplam 1.366 kadın üzerinde yapılan araştırmada embriyo transferinden önce yapılan akupuntur seanslarının hem gebeliği kolaylaştırdığı hem de düşük yapma ihtimalini minimuma indirdiği ortaya çıktı. Uzmanlar hamile kalması en zor olan hastalarda bile yöntemle yüzde 65'lik başarı oranı görüldüğünü açıkladı. İğneler sayesinde vücudun çeşitli kanallarını uyararak kan üretimini ve kan akışını standart değerlere yükselten akupunktur Çin'de binlerce yıldır kısırlığın tedavisinde kadın ve erkeklere uygulanıyor. Akupunktur ağrılar, stres, fiziksel ve zihinsel hastalıklara karşı da altrenatif tıpta kullanılıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber