Önümüzdeki hafta hava nasıl olacak?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2008 21:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan 'Meteorolojik Değerlendirme'ye göre, bugün Marmara ve Ege bölgeleriyle Batı Akdeniz bölümünde yağış bekleniyor.

Yağışların genellikle yağmur, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Trakya, Marmara'nın güneydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri ile Göller yöresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Muğla'nın kıyı ilçeleri başta olmak üzere İzmir'in güney ilçeleri, Güney Ege kıyıları (Aydın, Muğla) ile Antalya'nın kıyı kesimlerinde yağışların kuvvetli rüzgarla birlikte şiddetini artırması bekleniyor.

Yağışlı havanın yarın da yurdun batı kesimlerinde aralıklarla etkisini sürdürmesinin beklendiği kaydedildi.

Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz ile Eskişehir, Konya ve Karaman çevrelerinde yarın görülecek yağışların genellikle yağmur, Güney Ege kıyıları ile Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak, Trakya, Marmara'nın güneydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Göller yöresi ile Eskişehir, Konya ve Karaman çevrelerinde hafif karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yurdun kuzeybatı kesimlerinde halen kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esen poyrazın yarın ve gelecek haftanın ilk günlerinde etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Muğla'nın kıyı ilçeleri başta olmak üzere Güney Ege kıyıları ve Antalya'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli rüzgarla birlikte şiddetini artırması beklenen yağışlar ile kuzeybatı bölgelerde etkili olan poyraz fırtınasının oluşturacağı sel, su baskını, ulaşımda aksaklıklar gibi olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber