DSP lideri Sezer: Başörtülü hanımlara laiklik karşıtı diyemeyiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2008 21:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokratik Sol Parti(DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, başı kapalı olmayan hanımlara din karşıtı olarak bakılmaması gerektiğini ifade ederek, başörtülü hanımlara da laiklik karşıtı denilemeyeceğini belirtti.

DSP İstanbul İl Başkanlığı, Taksim The Marmara Otel'de 'Türkiye-AB ve Kıbrıs' konulu bir panel düzenlendi. Panele DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 1.Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve parti üyeleri katıldı. Panelin açılış konuşmasını DSP İstanbul İl Başkanı Mustafa Arslan yaptı. Arslan'dan sonra kürsüye gelen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, konuşmasında başörtüsü meselesine ağırlık verdi. Türkiye'de işsizliğin çığ gibi büyüdüğüne dikkat çeken Sezer, "Kıbrıs'ın çok büyük sorunları olmasına karşın bunlar gündeme taşınmıyor. Suni, gündelik, toplumu parçalara bölecek gündemler yaratılarak bunlar tartışılıyor" dedi. Türkiye'de her kökenden, her inanç grubundan insanın barış içinde yaşadığını aktaran Sezer,"Bu topraklarda yüzlerce yıldır her kökenden, her inanç grubundan insanımız hiçbiri diğerinin inancına karışmaksızın huzur ve barış içersinde yaşamıştır" dedi. Başörtülü bayanlara laiklik karşıtı denilemeyeceğinin altını çizen Sezer'in, "Başı açık hanımlara din karşıtı diyebilir miyiz? Başörtülülere laiklik karşıtı diyebilir miyiz?" sözleri salondan büyük alkış aldı. Sezer, "Hiç kimse bu ülkenin birliğini ve düzenini bozmaya kalkmasın" şeklinde konuştu. Laiklik kavramının tanımını da yapan Sezer, laikliğin inançlara saygılı olmak anlamına geldiğini kaydetti. İnançlara saygıda en küçük kusur dahi göstermeyeceklerine vurgu yapan Sezer, "DSP'liler laikliğin en çok İslam dinine uyduğunu bilerek yaşayan insanlardır. Allah ile aramazda korkuya değil sevgiye dayalı bir ilişki vardır. Aracı kullanmayız" ifadelerini kullandı. Konuşmasında AK Parti'yi de eleştiren Sezer, Başbakan Erdoğan'ın başörtüsü sorununun çözümünde uzlaşmadan yana tavır göstermediğini savundu. Sezer AKP'lileri kastederek, "Bugün genç kızlarımızın başörtüsü üzerinden eğitim hakkını savunuyor gibi bir süreci dayatıp aslında toplumu kamplara bölme bombasının fitilini de ateşlemişlerdir" diye konuştu.

Panele konuşmacı olarak katılan KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ise Kıbrıs meselesinin iyiye gitmediğini ileri sürerek, "Annan planına "Evet" diyen Kıbrıs Türk halkı, bundan böyle herhangi bir görüşmede ayrı bağımsızlık ve ayrı egemenlik isteyemez. Rumlar ile bütünleşmekten başka çaresi yoktur" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber