Bakan, Tapu Genel Müdürünün sözünü onayladı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 11 Şubat 2008 06:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde rüşvet alındığı iddialarıyla ilgili açılan soruşturmalar sürerken, Genel Müdür Mehmet Zeki Adlı'nın "Rüşvet değil, bahşiş alınıyor" savunmasına Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Özak'tan da destek geldi. Özak, "Bahşişle rüşveti birbirine karıştırmamak lazım" dedi.

Tapu ve Kadarsto Genel Müdürlüğü'nün 2007 yılı çalışmalarının ve 2008 hedeflerinin değerlendirildiği toplantı Antalya'da düzenlendi. Toplantıya katılan Bakan Faruk Özak açılış konuşmasını yaptı.

'Abartmamak lazım'

Toplantının ardından, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Adlı'nın 'Rüşvet sıralamasında ilk 15 kurum içerisinde yokuz. Vatandaş ev alma mutluluğuyla bahşiş veriyor' açıklamasıyla ilgili soruları yanıtlayan Bakan Özak şöyle dedi: ""Hukuki ve ahlaki olmayan her şeyin karşısındayız. Bunları savunamayız. Her meslek dalında, her yörede, her çalışan kurumda birtakım sorunlar olabilir. Bahşişle rüşveti karıştırmamak lazım. Bunları asgariye indirmek bizim görevimiz ve Türkiye'nin son beş yılına bakarsanız, daha da asgariye indireceğiz. Merak etmeyin. Kendi alanımızda yaptığımız çalışmalar var, her şeyi de açıklamak zor tabii. Bardağın dolu tarafına da bakmamız gerektiğine inanıyorum. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, en güvenilir kurumlarımızdan biri. Verimli, çalışkan kurumlar arasında. Çok az da olsa, böyle sorunlar yaşayabiliriz. Ama bunu abartmamak lazım.""

Genel Müdür ayakta alkışlandı

Genel Müdür Zeki Adlı da toplantıdaydı. Adlı'nın bakanlığın personele ek ödemeler ve döner sermaye uygulamasıyla ilgili çalışma içinde olduğunu açıklaması, toplantıya katılanlar tarafından ayakta alkışlandı.

Ortaylı: Hukuki değil ama ahlaki

Rüşvet, bahşiş" tartışmasına Topkapı Sarayı Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı da katıldı. Konuşmalar sonrası 'Tarihten Günümüze Mülkiyet' konulu eğitim semineri düzenleyen Ortaylı, rüşvet operasyonlarıyla adı gündeme gelen tapu dairelerinin masum olduğunu söyledi. Adlı'nın "Rüşvet değil bahşiş" açıklamalarına göndermede bulunan Ortaylı "Hukuki değildir, ama ahlakidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber