Memur-Sen, Deniz Baykal'a İslam ilmihali gönderdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2008 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başörtüsünün emir olmadığı, bir örf ve adet olarak İslamiyet'e girdiği şeklinde sözlerine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Memur-Sen Elazığ İl Temsilciliği Baykal'ın başörtüsüne karşı söylemlerine tepki göstererek kendisine Türk Diyanet Vakfı'na ait İslam ilmihali gönderdi.

Elazığ Merkez PTT önünde yapılan basın açıklaması sonrası İslam ilmihalini gönderen Memur-Sen üyeleri CHP'nin fetva makamı olmadığını söyledi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Murat Ergen, Baykal'a seslenerek: " TBMM fetva verilecek yer, CHP de fetva makamı değildir. Din- devlet ilişkilerinin birbirine karıştırılmaması gerektiğini her fırsatta dile getirildiğiniz halde, yüce Meclis'imizde bu tür konuşmalar yaparak eksik bilgilerle halkımızın zihnini bulandırmaya hakkınız yoktur ve davranışınız laiklik ilkesiyle çelişmektedir. Bizde söylediklerinizin eksik yanlarını görmenizi sağlamak ve uyarmak amacıyla size İlmihal göndererek okumanızı tavsiye ediyoruz. Her Müslüman için dinini öğrenmek farzdır." diye konuştu.

Daha sonra üstünde Deniz Baykal yazılı ilmihal Ankara'ya gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber