Meteoroloji'den yağış uyarısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2008 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son analiz ve tahminlere göre bugün Marmara'nın Doğusu, Karadeniz kıyıları, Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda yağış beklendiğini bildirdi. Açıklamada, hava sıcaklığının kuzey ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altına düşeceği, güney kesimlerde mevsim normalleri seviyesinde seyredeceği ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yağışlar kıyı kesimlerde yağmur, Marmara'nın doğusunda karla karışık yağmur, Marmara'nın yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda kar şeklinde olacağı belirtildi.

Perşembe günü ise Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu Bölgesinin kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yağış bekleniyor. Yağışlar kıyı kesimlerde yağmur Marmara'nın doğusunda karla karışık yağmur, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinde kar şeklinde olacağı kaydedildi. Açıklamaya şöyle devam edildi:

"Hava sıcaklığı hafta sonuna kadar kuzey ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altında, güney kesimlerde mevsim normalleri seviyesinde seyredecek. Hafta sonu kuzey kesimlerden başlayarak tüm yurtta 5-7 derece azalacak. İstanbul ve çevresinde bugün ve yarın karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde yağış görülecek. Hava sıcaklığı gündüz 3 ile 4 derece, gece 0 ile1 derece civarında seyredecek."

Açıklamada, ayrıca, bazı medya organları meteoroloji editörleri veya kişilere dayanılarak verilen hava tahmin bilgileri ile ilgili haber ve yorumların Meteoroloji Genel Müdürlüğü kaynaklı olmadığına da işaret edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber