Sıcaklık tüm yurtta 7-8 derece düşüyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Şubat 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Sibirya soğuklarını etkisi altına girdi. Havalar ne zaman ısınacak? İşte 5 günlük harita...

Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava İstanbul'da sabah saatlerinde etkisini göstermeye başladı. Meteorolojinin haftasonu için yaptığı kar yağışı uyarısının ardından İstanbul'da bugün sabah saatlerinden itibaren kar etkisini göstermeye başladı.

Yoğun olarak devam eden yağışın etkisini artırarak devam etmesi bekleniyor. Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın orta ve batı bölgelerde, 7-8 derece sıcaklık düşüşüne neden olacağı öğrenildi. Kar yağışının batıda salı günü, çarşamba günü de yurdun hemen hemen her kesiminde etkisini yitirmesi bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri kar yağışının zaman zaman rüzgarın etkisiyle tipiye dönüşeceği uyarısında da bulundu. Büyükşehir Belediyesi yaptığı yazılı açıklamasında ise toplam 3 bin 557 Personel bin 029 Araç ile 24 saat vardiyalı olarak kötü hava koşullarıyla mücadele edeceğini açıkladı.

Açıklamada köy yolları "Traktör Ekipleri" tarafından açık tutulacağı ve İstanbul'un çeşitli noktalarında kazalara, tır devrilmelerine ve benzeri olaylara karşı çeşitli ağırlıkları kaldırabilecek 72 adet vinç hazır bekletileceği belirtildi. Okulların tatil edilip edilmeyeceği ise henüz belli değil.

İstanbul Valisi Muammer Güler'in dün yaptığı açıklamasında tatil bilgisinin ya yarın ya da pazartesi sabah 05.00'da açıklanacağını belirtmişti. Buz kesecek Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada Marmara Bölgesi'nde Cumartesi ve Pazar günü bölge geneli, Pazartesi günü bölgenin doğusu kar yağışlı geçeceği belirtildi.

Açıklamada; "Poyraz Cumartesi kuvvetli, Pazargünü fırtına (70-80 kilometre hızla) şeklinde esecek. Kar yağışı Pazar günü bölgenin doğusunda etkili olacak" denildi.

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, bugün İstanbul'da çok bulutlu ve aralıklarla kar yağışı beklediklerini belirterek, akşam saatlerinden itibaren kuvvetli poyraz başlayacağını, kar yağışının zaman zaman rüzgârın etkisiyle tipiye dönüşeceğini söyledi.

Yıldırım özetli şu bilgileri verdi: "Bugün sıcaklık en düşük 1 ve en yüksek 3 derece olacak.Yarın (pazartesi) poyraz fırtınasıyla birlikte kar yağışı da etkili olacak ve sıcaklık -1 dereceye kadar düşecek. Pazartesi günü de hava sıcaklığı -3 dereceyi inerken, sabah saatlerinde karşı dikkatli olunması gerekiyor." Kötü hava koşullarıyla mücadele planları çerçevesinde tedbirlerini alan AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) ise yağış başlamadan önce tüm ekiplerini bir plan çerçevesinde belirlenen noktalarda konuşlandıracak. AKOM yetkilileri daha rahat ve güvenli bir trafik akışı için vatandaşların kar lastiği kullanmasını istedi. Kar yağışının etkisini artırması durumunda eğitim ve öğretime ara verilebileceği de öğrenildi.

ÇANAKKALE'DE POYRAZ HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Kuzey Ege'de saatteki hızı 60-70 kilometreyi bulan poyraz sebebiyle Gökçeada-Kabatepe araba vapuru seferleri iptal edildi. Yetkililer, diğer hatlardaki araba vapuru seferlerinin devam ettiğini belirtti.

Bu arada sabah saatlerinde yağmaya başlayan kar, rüzgârın da etkisiyle tipiye dönüştü. Şehir merkezinde tutmayan kar, yüksek kesimleri ve arabaların üzerini kapladı. Meteoroloji ıl Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının yarın da etkili olmasını beklendiklerini bildirdi.

BOLU DAĞI'NDA ULAŞIMA KAR VE SİS ENGELİ

D-100 Karayolu Bolu Dağı kesimiyle TEM Otoyolu'nun Bolu geçişinde kar yağışı aralıklarla etkili oluyor.

Bolu'da dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı, aralıklarla devam ediyor. Kar özellikle D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı kesiminde etkisini gösteriyor. Seymenler ve Karanlık Dere mevkilerinde, kar yağışı ve yoğun sis sürücüleri zorluyor. TEM Otoyolu'nun Bolu geçişinin bazı kesimlerinde kar yağışı devam ediyor. Kar, otoyolun Bolu Dağı Tüneli'nin olduğu kesimde daha etkili olduğu belirtildi.

Karayolları ekipleri, dün gece saatlerinden itibaren kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Bolu Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, sürücüleri daha dikkatli olmaları yönünde uyarıyor. Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kentte bugün kar yağışının aralıklarla devam edeceğini, yarında yoğun kar yağışı beklendiğini bildirdi.

YURT GENELİNDE 239 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 239 köy yolu ulaşıma kapandı.

Sibirya'dan gelen soğuk hava akımı Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olmaya devam ediyor.

İl Özel İdareleri Genel Sekreterliklerinden alınan bilgiye göre, Erzurum'da 28, Iğdır'da 34, Bingöl'de 21 ve Muş'ta 7 olmak üzere toplam 90 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

Yetkililer, söz konusu yolların açılması için ekiplerin aralıksız çalıştığını belirterek, şehir merkezlerindeki kar kalınlıklarının Erzurum'da 23, Erzincan'da 18, Kars'ta 47, Ardahan'da 34 ve Iğdır'da 1 santimetre ölçüldüğünü bildirildi.

Bugün akşam saatlerinde bölge genelinde etkili kar yağışı beklediklerini dile getiren yetkililer, kar yağışının aralıklarla pazartesi gününe kadar sürmesinin tahmin edildiğini kaydettiler.

Bölge genelinde yaşanan sis ve buzlanmaya karşı vatandaşlar uyarıldı.

-SAMSUN VE SİNOP-

Kar yağışı nedeniyle Samsun'da 20, Sinop'ta 85 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için ekiplerin çalışmalarına devam ettiği, olumsuz hava koşullarının yol açtığı elektrik ve telefon arızalarının giderilmesi için de çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

-BARTIN VE KARABÜK-

Bartın İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Bartın merkezde 12, Ulus ilçesinde 16 olmak üzere toplam 28 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karabük'te, ilçelerden Safranbolu'da 3, Eflani'de 13 olmak üzere toplam 16 köye kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber