AK Parti ve MHP: Ne dediysek o

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Şubat 2008 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Partili Ergin, Ek 17 konusunda MHP ile çatlak olduğuna ilişkin haberleri yalanlarken, ?Sözümüzün arkasındayız' dedi. MHP'li Paçacı da mutabakatın aynen yürüdüğünü söyledi.

AK Parti ve MHP kurmayları, iki parti arasında gizli mutabakat imzalandığı ve mutabakatta çatlak oluştuğu yönündeki haberleri yalanladı. AK Partili Sadullah Ergin, söz konusu mutabakatın, başörtüsü yasağını kaldıran Anayasa'nın 10 ve 42'nci maddeleri ile YÖK Yasası'nın Ek 17'nci maddesinin değişikliğine ilişkin metne atılan imzadan ibaret olduğunu söyledi. Ergin, ?Mutabakatın arkasındayız. Gizli hiçbir şeyimiz yok' dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin ve MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, 24'ün Ankara Masası programında, star gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar ile 24 Ankara Temsilcisi Taşkın Koç'un gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

CHP'LİLER BİLE BİZİ ARIYOR

YÖK Yasası'nın Ek 17'nci maddesiyle ilgili iki parti arasında çatlak oluştuğuna dönük haberleri yalanlayan AK Partili Ergin, ?Ek 17, anayasa değişiklikleri üzerine bina edilecek bir maddedir. Ne zaman yapacağımız teknik konudur, zamanlamasını beraber ayarlayacağız' diye konuştu. Ergin, ?Biz ne konuştuysak onun arkasındayız' dedi. Paçacı da, mutabakatın anayasa değişiklikleri Resmi Gazete'de yayınladıktan sonra Ek 17'nin devreye sokulması şeklinde olduğunun altını çizdi. Medyaya da yüklenen Paçacı, vatandaşın yanlış yönlendirdiğini, bu yüzden aralarında CHP'lilerin de bulunduğu vatandaşların kendilerini aradığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber