Tıbbi cihaz alımında profesörlere beraat

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Şubat 2008 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Hastanesi'ne 1998 yılında 8.9 milyon dolarlık tıbbi cihaz alımında, kurumu zarara uğrattıkları iddiasıyla 7'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 10'u profesör 1'i yardımcı doçent 13 kişi beraat etti.

9 yıl süren soruşturma sonunda Adana 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde ?İhalede Edimin İfasına Fesat Karıştırma' suçundan açılan davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık öğretim üyesi profesörlerden Erdal Çetinalp ile Mahmut Oğuz katıldı. Profesörler Mehmet Satar, Ayhan Usal, Mehmet Çağatay Akçalı, Yahya Sağlıker, Acar Tokcan, Hikmet Akkız, Hamdi Rifat Memişoğlu, Yard. Doç. Recep Tuncer, emekli öğretim üyesi Fikret Kıroğlu ve mühendis Gürkan Altınel ile ihaleyi alan Alman Draeger Firması'nın Genel Müdürü Tülay Arslanoğlu ise gelmedi. Şikayetçi konumunda bulunan Çukurova Üniversitesi eski Rektörü Mustafa Yalçın Kekeç ile Hazine ve üniversite avukatı da hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, olay tarihinin 5 Haziran 2000 olduğunu bu tarihte yürürlükte bulunan eski 765 Sayılı Yasada ?İlahenin Edimine Fesat Karıştırmak' suçunun bulunmaması nedeniyle sanıkların beraatlerine karar verilmesini istedi. Sanık profesörlerin avukatları da, savcının mütalaasına katıldıklarını belirterek müvekkillerinin beraatını istedi. Mahkeme tüm sanıkların beraatlerine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber