OMÜ'de dayak gerginliği

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2008 16:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) başörtüsü yasağı, bir öğrencinin babası ile güvenlik görevlilerini karşı karşıya getirdi. Güvenlik kapısından geçip kızını okuluna bırakan baba İdris Gökçek, güvenlikçilerin hışmına uğradığını belirterek, şikayetçi oldu. Dudağı patlayan, arabası tekmelenen baba İdris Gökçek, provokasyona sebebiyet verecek bir hareket sergilemediğini söyledi.

Başörtüsü yasağıyla ilgili ıÜüAnayasa değişikliğinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın rektörlere gönderdiği "başörtülü öğrencileri üniversiteye alın'' talimatına rağmen OMÜ'de yasak devam ediyor. Dün her zamanki gibi başını açıp okuluna giden İlahiyat Fakültesi öğrencisi Şule Gökçek, bugün babasıyla gittiği okulda sıkıntı yaşadı.

OMÜ'de iki kızını okutan Kur'an Kursu hocası baba İdris Gökçek, "Kızlarımın biri Fen Edebiyat Fakültesi 3. sınıf, diğeri de İlahiyat Fakültesi 1. sınıfta okuyor. Sabah, İlahiyatta okuyan kızımı arabamla üniversiteye bıraktım. Kapıda güvenlikçiler bizi içeri almak istemedi. Biz de 'kızım her zaman ki gibi başını açacak' dedim. Araba ile dönecek yer olmadığı için 'ilerden dönün gelin' dediler. Ben de ileri gitmişken, kızımı da okuluna bırakıp döndüm. Kapıya tekrar geldiğimde arabada kızımı göremeyince üzerime yürüdüler." dedi.

"Başını açıp, şapkasını giydi dememize rağmen, saldırıya uğradığı" iddia eden baba Gökçek, "Kızıma zorluk çıkartmaması için tembihte bulundum. O da arabadan inmeden başını açıp şapkasını giydi okuluna gitti. Kapıya dönüşte güvenlikçiler üzerime yürüyerek 'ulan biz sizden daha müslümanız' diyerek üzerime yürüdü. Ne olduğunu anlayamadım. Arabama tekme atıp, bana saldırdılar." dedi.

Ankara İlahiyat Fakültesi'nden yatay geçişle ikinci yarı 19 Mayıs Üniversitesi'ne gelen Şule Gökçek, "Kapıda güvenlikçilere 'başörtüsü yasağı kalktı, buna rağmen siz niye zorluk çıkartıyorsunuz' dedim. Bana, 'henüz bize talimat gelmedi. Yasak devam ediyor başını aç' dediler. Ben de başımı açacağımı söyleyip, babamla birlikte içeri girdim. Okulun kapısında inince başımı açıp böylece okula gittim. Sonrasında ise babama saldırmışlar." dedi.

Olaydan sonra iki taraf da karşılıklı birbirlerinden şikayetçi oldu. Gökçek, kendisini tartaklayan güvenlikçinin eşkalini vererek Atakum Polis Merkezi Amirliği'ne şikayetçi oldu. Eşkal güzerine güvenlik görevlisinin isminin N.A. olduğu, babanın suçlamalarını kabul etmeyip, kendisine saldırıldığını, bu nedenle şikayetçi olduğunu söylediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber